Obavijesti

Sport

Komentari 1

Max izdominirao u sprintu, iza su oba Ferrarija: 'Strašno je brz'

Max izdominirao u sprintu, iza su oba Ferrarija: 'Strašno je brz'

Na početku je bilo malo borbe pa sam uspio stvoriti razmak. Sutra isto očekujem uzbudljivu utrku, naravno bit će duža pa očekujem da bi moglo biti zeznuto s gumama. Bolid je vrlo kompetitivan, rekao je Verstappen

VIDEO

Nizozemac Max Verstappen pobjednik je sprint utrke na Red Bull Ringu za Veliku nagradu Austrije gdje je Red Bull 'domaćin'. Aktualni svjetski prvak stigao je do drugog slavlja u sprintu ove sezone prošavši ciljnom ravninom ispred dvojca iz Ferrarija - Charlesa Leclerca (+1.675) i Carlosa Sainza (+5.644).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

- Bilo je sjajno vidjeti ove navijače i narančasti dim na kraju. Utrka je bila odlična, bilo je dobro kao što bi i trebalo biti u sprintu - "flat out" - rekao je Verstappen nakon mini ceremonije proglašenja pobjednika pa dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na početku je bilo malo borbe pa sam uspio stvoriti razmak. Sutra isto očekujem uzbudljivu utrku, naravno bit će duža pa očekujem da bi moglo biti zeznuto s gumama. Bolid je vrlo kompetitivan.

Austrian Grand Prix

Drugi je ciljem nakon 23 kruga prošao Monegažanin Charles Leclerc.

- Bilo je zeznuto, prvi dio utrke Max je bio strašno brz, a ja sam htio sačuvati gume da bih ga napao na kraju. Počeo sam smanjivati zaostatak pred kraj utrke, ali nije bilo dovoljno vremena. Sutra će biti dobra utrka i nadam se da ću uspjeti smanjiti zaostatak za Maxom - kratko je rekao prvi pilot Ferrarija.

Austrian Grand Prix

Njegov momčadski kolega Carlos Sainz prošli je vikend stigao do prve pobjede u karijeri u Silverstoneu. U nedjeljnoj utrci startat će s treće pozicije.

- Imao sam dobar start, nekoliko borbi na samom početku, s Maxom i Charlesom. Bilo je zabavno kao što i treba biti. Vozeći iza Charlesa morao sam malo usporiti kako bih ohladio bolid. Sutra moramo poraditi na brzini jer je Maxov Red Bull izgledao vrlo snažno na početku. Sutra ćemo mijenjati komponente i nadam se da ćemo uspjeti stvoriti pritisak na Maxa.

Austrian Grand Prix

Četvrti je bio George Russell (Mercedes), peti Sergio Perez (Red Bull) koji se probio s 13. pozicije, šesti Esteban Ocon (Alpine), sedmi Kevin Magnussen (Haas), osmi Lewis Hamilton (Mercedes), koji je krug prije kraja nekako uspio prestići Micka Schumachera (Haas). Top 10 zaključio je Valtteri Bottas (Alfa Romeo). McLarenov dvojac Lando Norris i Daniel Ricciardo startat će s 11., odnosno 12. mjesta.

Verstappenu je slavlje u sprintu donijelo osam bodova za ukupni poredak, Leclercu je pripalo sedam, a Sainzu šest. Bodove su osvojili i trkači do osmog mjesta.

Nizozemac sada ima 189 bodova u ukupnom poretku, njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez ima 151 bod, a Leclerc je treći sa 145.

Utrka za Veliku nagradu Austrije vozi se u nedjelju s početkom u 15 sati po hrvatskom vremenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...