Obavijesti

Sport

Komentari 46

Maze: Smeta vam moj odabir grudnjaka? To nije vaša briga

Maze: Smeta vam moj odabir grudnjaka? To nije vaša briga
2

Švicarski savez okomio se na skijašicu Tinu Maze zbog odjeće koju je imala ispod skijaškog kombinezona, a ona im je nakon utrke u Cortini uzvratila na svoj način...

VIDEO

'Oprema' podno kombinezona slovenske skijašice Tine Maze posljednji dana ne prestaje dizati prašinu. Prigovori zbog donjeg rublja kojeg je skijašica imala ispod skijaškog kombinezona stigli su od strane Švicarske skijaške federacije. U obranu Maze stala je potom Amerikanka Julia Mancuso koja se oštro obrušila na prigovore na račun kolegice.

Da se ipak zna braniti i sama Maze je pokazala pred televizijskim kamerama na stazi u talijanskoj Cortini d'Ampezzo nakon odvoženog superveleslaloma.

Skijašica je demonstrativno otkopčala skijaško odijelo i pokazala bijeli grudnjak s natpisom "not your business" čime je jasno dala do znanja Švicarcima što misli o njihovim prigovorima.

- Ovu poruku gledam kao zabavu jer sam takva osoba, volim se zabavljati. Na prvom mjestu mi je da skijam brzo, a nakon toga se mogu šaliti sa svima oko sebe - izjavila je potom Maze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Proteklog tjedna bila je ovo vrlo popularna tema, pa sam se našalila na račun svoje odjeće, posebno donjeg rublja koje nosim. Želim samo da svima bude jasno koja ja razlika između skijaške odjeće od one koju sama biram, a koja ide ispod kombinezona – smatra Maze.

FIS je u međuvremenu odbio žalbu švicarskog saveza, ali naglasivši kako bi skijašice trebale izbjegavati kombinezone s velikim udjelom plastike koja bi mogla štetiti njihovom zdravlju.

Maze se našalila porukom na grudnjaku no čini se kako je glavni trener američke ženske reprezentacije Alex Hoedlmoser tu priču ipak shvatio nešto ozbiljnije. On smatra da Maze, ali i talijanske reprezentativke koje koriste sličnu opremu, ne krše pravila FIS-a, bar ništa manje od Amerikanki ili Austrijanki.

- Ovo što rade Maze i Talijanke je u nekakvoj sivoj zoni. FIS je to dopustio, a s druge strane ne preporučuje istu stvar - to je smiješno. Austrijanci, pak, imaju čudna odijela koja bi možda trebalo istražiti. Već neko vrijeme kada prođu pored vas čuje se zvižduk, čudno, zar ne? Međutim, dok god Vonn pobjeđuje, nećemo se žaliti na odijela drugih skijašica – zaključio je Hoedlmoser.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje