Obavijesti

Sport

Komentari 6

Medvjedi na pilatesu: Igrači su 'poludjeli' za mojim vježbama

Medvjedi na pilatesu: Igrači su 'poludjeli' za mojim vježbama
6

Asja Petersen od ove sezone hokejašima Medveščaka vodi pilates. U početku je dobila samo pola sata, a sada s Medvjedima trenira triput tjedno po sat i pol

VIDEO

Hokejaši Medveščaka od ove sezone mogu birati prije treninga - pilates ili teretana. I sve češće biraju pilates. A zašto i ne bi, kad ga je koristio Goran Ivanišević, koriste ga NBA košarkaši, vozači Formule 1...

- Goran Ivanišević je rekao nakon prvog bavljenja pilatesom: 'Da sam za ovo znao, di bi mi bio kraj' - ispričala nam je Asja Petersen koja od ove sezone hokejašima Medveščaka vodi pilates.

Tomislav Miletić/Pixsell

- Dugo sam razgovarala s Medveščakovim trenerom jer nije znao kako će ga igrači prihvatiti. Na koncu mi je dao termin od pola sata, probali su i oduševili se. Sad radimo triput tjedno po sat i pol - kaže Zagrepčanka nekarakterističnog prezimena i dodaje "suprug mi je Danac".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pilates smanjuje mogućnost ozljeda svim vrhunskim sportašima, u ovom slučaju hokejašima Medveščaka. Kako su "medvjedi" u prosjeku najstarija momčad u KHL-u i najjeftinija, u interesu im je da stariji i nosioci igre budu u stanju igrati što više utakmica u sezoni.

- Ne utječe na udarce koje dobiju na ledu, nego ozljede uzrokovane trošenjem mišića. Pilates brže regenerira tijelo - objašnjava Asja.

Već je neko vrijeme sastavni dio pripreme sportaša jer im produljuje trajanje karijere, mnogi vrhunski sportaši morali su završiti karijere "u zenitu" zbog ozljeda.

- Krenula sam s 'medvjedima' ove sezone. Imali smo pet intenzivnih treninga zaredom. Trener je dozvolio igračima neka procjene hoće li im pilates koristiti. Sve ih je više kod mene jer se bolje osjećaju.

Andrija Vuković

Neki igrači ranije u karijeri susretali su se s pilatesom i oduševljeni su što ga i u Zagrebu koriste. Jedinstven je jer ima formulu koja svima pomaže.

- U Hrvatskoj pilates još poimaju kao nekakvo rastezanje, aktivnošću za žene, ali izmislio ga je muškarac za muškarce - zaključuje Asja.

One se brinu o hrvatskim sportašima

Alica Fabijanić, fizioterapeutkinja ragbi repke

Fizioterapeutkinja je već godinama uz hrvatske ragbijaše, a njene "zlatne ruke" za utakmice su oporavljale mnoge hrvatske košarkaše i rukometaše.

Jasminka Blažević, trenerica Hajduka

Bivša balerina splitskog HNK, Jasminka Blažević, koja se zbog ozljede prebacila na fitness i aerobik, djecu iz Hajdukove omladinske škole uči nogometnom aerobiku.

Tamara Despot, kondicijska trenerica Dinama

Vrhunska je plesačica i trenerica Dinamovoj omladinskoj školi. Neke je igrače učila plesati za svadbu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu