Obavijesti

Sport

Komentari 11

Mehmed Baždarević: Dođe ti pokojni Ćiro i otvori Audija, a u gepeku love ne znaš ni koliko...

Mehmed Baždarević: Dođe ti pokojni Ćiro i otvori Audija, a u gepeku love ne znaš ni koliko...

U tom trenutku bio sam među najboljima na ovim prostorima. Interesirali su se za mene Crvena Zvezda, Hajduk, Partizan, Dinamo..., rekao je bivši izbornik Bosne i Hercegovine pa ispričao anegdotu s pokojnim Ćirom

VIDEO

Bivši izbornik Bosne i Hercegovine te legenda Željezničara Mehmed Baždarević (63) gostovao je u podcastu banjalučkih Nezavisnih novina.

Nekada sjajni veznjak, a kasnije trener i izbornik prisjetio se nekih trenutaka iz vremena kada je igrao za Želju. Posebice se osvrnuo na anegdotu s pokojnim Ćirom Blaževićem.

Utakmica HAŠK Građanski - Hajduk 1992. bila je utakmica s 50 tisuća gledatelja

Htjela ga 'cijela' Jugoslavija

- Za mene kažu da sam vjeran čovjek, u prijateljstvu, u druženju… Rodio se i odgajao se u klubu koji je za mene bio velika stvar. Jednostavno nisam želio nikada otići i da se nije dogodilo to moranje da odem vani i zaradim neki dinar, onda bi vjerojatno ostao u Želji. Međutim, otišao sam jer je u to vrijeme bilo sasvim normalno da odemo vani i da se vratimo nazad da završimo karijeru. Bilo je puno propalih transfera. Pogotovo što sam ja u tom trenutku bio među najboljima na ovim prostorima. Interesirali su se za mene Crvena Zvezda, Hajduk, Partizan, Dinamo... Bilo je tu takvih dogodovština - rekao je Baždarević u Sportkastu pa dodao:

- Po mene je došao Dragan Džajić i odveo me u beogradsku Dugu. I znaš kada te odvedu pred glumce, pjevače onda te pokušaju impresionirati. I onda ti nude novac. Dođe ti pokojni Ćiro Blažević i otvori Audija, a u gepeku love ne znaš ni koliko ima. Kaže mi ‘Sine ovo je za tebe’. A ja u životu nisam vidio toliki novac. Ipak, mene je samo interesiralo da igram, da istrčim na stadion i da dobro radim. Nisam htio ići iz Želje, a nisu mi ni dali.

Beograd: Premijerno prikazivanje prve epizode serijala "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"

Mehmed Baždarević o reprezentaciji BiH

Baždarević se dotaknuo i stanja u BiH te generalne atmosfere u i oko reprezentacije Zmajeva. Istaknuo je da bi volio biti dio strukture tamošnjeg saveza kako bi pomogao svojoj zemlji.

- Nudio sam se, godine i iskustvo stoje. Međutim, ljudi uopće ne uzmu kandidaturu za ozbiljno. Nego se najednom pojavio netko tamo, ne znam ni kako je postao kandidat. Volio bi da sam u nekakvim strukturama BiH, ne zato što meni to treba, meni ne treba titula. Jer titula izbornika Bosne i Hercegovine u svijetu ne znači nigdje ništa. Poslije toga nisam nikad posla mogao naći. Ipak smo napravili neke rezultate. Pobijedili smo Švicarsku, Dansku, Japan…Međutim, to biranje izbornika je jedna lakrdija, ja tako mislim i ne bojim se reći. Ne mislim da ja trebam biti predsjednik ili izbornik. Mora sve biti transparentnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju