Obavijesti

Sport

Komentari 13

'Mene vrijeđaju jer sam tukao Jordana. Bio sam u pelenama!'

'Mene vrijeđaju jer sam tukao Jordana. Bio sam u pelenama!'
3

Svi ste me se uhvatili na Twitteru, ljuti na mene. Pa nisam ja htio ozlijediti Jordana- napisao je mladi Isaiah pa objavio i fotografiju na kojoj su on i Isaiah iz Pistonsa jedan pored drugog. Različite osobe

VIDEO

Navijačko sljepilo, patetični lov na 'lajkove' i trčanje da se ukrca na vlak s najnovijim trendom... To je kombinacija koja je notifikacijama užarila Twitter profil krivog Isaiaha Thomasa, 27 godina premladog za lavinu uvreda koja se na njega sručila zbog onoga što se dogodilo dok je još bio u pelenama.

Pokretanje videa...

NBA All-Star 2020. 00:53

Isiah 'Zeke' Thomas - bio je igrač Detroit Pistonsa, jedan je od najboljih play-makera koja je košarka ikad vidjela, rođen 1961., igrao 1981.-1994., osvojio dva NBA naslova.

Isaiah Jamar Thomas - rođen 1989., promijenio šest klubova, također sjajni play-maker, ali ni do gležnja istoimenom 'Hall of Fameru'. Veliki talent kojeg su uništile ozljede, a životnu tugu donijela pogibija sestre Chyne u prometnoj nesreći.

Obojica NBA zvijezde, obojica play-makeri, isto ime i prezime koje se ne bi toliko vratilo u fokus javnosti da cijeli svijet već više od tjedan dana ne pleše 'Zadnji ples', dokumentarac o posljednjoj sezoni Jordanovih, Pippenovih, Rodmanovih i Kukočevih Chicago Bullsa.

Pixsell

Detroit 'starog' Isiaha bio je na glasu kao pregruba momčad čak i za kasne '80-e i rane '90-e NBA godine. Ti su Pistonsi (Thomas, Laimbeer, Dumars, Mahorn, Salley...) imali nadimak 'bad boys'. Udarali si i iznad i ispod pojasa.

Billa Laimbeera mrzila je cijela Amerika, Larry Bird to je otvoreno rekao, a Bostonov 'Poglavica' Robert Parish jednom ga je nokautirao krošeom s leđa pred očima cijele Amerike, a nije dobio - ni osobnu.

Ti 'loši dečki' Pistonsi bili su zajedno s Bullsima na NBA Istoku. I bilo im je jasno kako uz poštivanje pravila igre nemaju šansi protiv najboljeg koji je ikad kročio na košarkaški parket - Michaela Jordana.

Pa su stvorili 'Jordan rules'. Pravila za utakmice s Bullsima. Ne daj mu da primi loptu, a ako ju ima u rukama i proba 'u reket' onda - udri. Uz posebnu napomenu: kad je faul već sviran - udaraj da zapamti, ionako je prekršaj već u zapisniku!

Pixsell

Bolesno kompetitivni Jordan riješio je sve protivnike pa i te Pistonse. Ljeta je provodio u teretani, nabacivao masu i mišiće za tuču sa Detroitom, a na treninzima suigrače toliko maltretirao da su im utakmice s Detroitom bile 'godišnji' u usporedbi s onim što su prolazili svaki dan.

Kad su Bullsi sa 4-0 pomeli Detroit u finalu Istoka i počeli možda i najsjajniju eru u povijesti košarke i sporta, Pistonsi su pognutih glava izašli s parketa svoje vlastite dvorane bez da su pružili ruku pobjednicima.

- Zločesti dečki ponijeli su se kao uvrijeđene kučkice. Tukli su nas godinama, a kad smo ih razbili osramotili su i sebe, i klub  i grad koji predstavljaju. Gadljivo i sramotno - pričao je poslije krilni centar Bullsa Horace Grant.

Jordan je Thomasa prekrižio za sva vremena, zabranio da Isaiah 1992. bude u Dream Teamu iako je to igračkom klasom 100% zaslužio i Pistonsi se nikad nisu niti oporavili, niti 'oprali' od sramotnog postupka.

Tri desetljeća kasnije, cijela planeta gleda dokumentarac o dinastiji Bullsa. Svi imaju ili Twitter, ili Instagram ili Facebook profil. I svima 58-godišnji Isiah Thomas ide na živce. Pa se hvataju smartphonea i pljuju po: 31-godišnjem Isaiahu Thomasu koji je u životu prošao daleko veće muke pa se - smije budalama, što će drugo...

- Svi ste me se uhvatili na Twitteru, ljuti k'o psi: na mene. Pa nisam ja htio ozlijediti Jordana! Lol - napisao je mladi Isaiah pa objavio i fotografiju na kojoj su on i Isiah iz Pistonsa jedan pored drugog. Različite osobe!

'Ratnici za pravdu na društvenim mrežama' nemaju vremena provjeravati činjenice. Istina je nebitna. Ako si u životu luzerčina, na Twitteru budi junačina. Udaraju jače nego Pistonsi po Jordanu... Sa dupetom udobno smještenim na kauču.

Da je sportaš kojeg 'brane' bio čovjek kao oni, ne da ne bi postao planetarni fenomen i 'Bog koji se spustio zaigrati košarku' (Larry Bird) nego se nikad se ne bi maknuo iz provincije svog Wilmingtona i Sjeverne Karoline. 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja