Sport

Komentari 19

Mercedes bijesan: Verstappen dobio 'samo' 50.000 € kazne!

Mercedes bijesan: Verstappen dobio 'samo' 50.000 € kazne!

U 'srebrnoj strijeli' nadali su se da će Max biti diskvalificiran što bi značilo da bi u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Brazila startao s posljednjeg mjesta... No, to se nije dogodilo

Lewis Hamilton i Max Verstappen vode ljutitu bitku za naslov svjetskog prvaka Formule 1. Dijeli ih 19 bodova pa je ranije u subotu izbio skandal u F1 kada se pojavio video u kojem vodeći Nizozemac prčka po bolidu sedmerostrukog svjetskog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

A sada je stigla i konačna kazna FIA-e: Verstappen će morati platiti simboličnih 50 tisuća eura kazne (oko 376 tisuća kuna) zbog kršenja 2.5.1. članka sportskog kodeksa Formule 1.

Brazilian Grand Prix

Daleko je to od onoga čemu su se nadali u Mercedesu. Bilo kakvo dodirivanje, popravljanje, namještanje, provjeravanje na tuđem bolidu strogo je zabranjeno, posebno u dijelu parka vozača, a Verstappen je, u najmanju ruku, napravio barem jednu od tih stavki.

Pa su se u 'srebrnoj strijeli' nadali da će Max biti diskvalificiran što bi značilo da bi u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Brazila startao s posljednjeg mjesta... No, to se nije dogodilo.

Brazilian Grand Prix

FIA je na ovaj način odlučila zaustaviti daljnje incidente poput ovoga iako je u povijesti bilo mnogo sličnih slučajeva diranja tuđih bolida.

Nešto ranije, Britanac je dobio pet mjesta kazne za utrku zbog promjene motora.

A zatim je uslijedio novi udarac za Marcedes. Hamilton je uoči sprint kvalifikacije isključen iz jučerašnjih rezultata kvalifikacija jer njegov DRS nije prošao tehničku inspekciju nakon kvalifikacija. Stoga će u sprintu startati s posljednjeg mjesta što ujedno znači da Verstasppen kreće s prve.

Najčitaniji članci