Obavijesti

Sport

Komentari 21

Nova sezona, sve po starom: Ferrari u potpunosti podbacio

Nova sezona, sve po starom: Ferrari u potpunosti podbacio
1

Valtteri Bottas završio je na prvom mjestu nakon što je startao drugi, Hamilton je završio iza Finca premda je imao pole poziciju, a treći je bio Max Verstappen u Red Bullu

VIDEO

Nova sezona, a sve po starom. Tradicionalno, kalendar 70. sezone Formule 1 otvorila je utrka za Veliku nagradu Australije na Albert Parku, a rezultat je više-manje bio isti! Mercedes je u potpunosti izdominirao utrku dok je Ferrari u potpunosti podbacio.

Valtteri Bottas završio je na prvom mjestu nakon što je startao drugi, Lewis Hamilton je kroz ciljnu ravninu prošao iza Finca premda je imao pole poziciju, a treći je bio Max Verstappen u Red Bullu.

Sebastian Vettel morao se zadovoljiti četvrtim mjestom, a Charles Leclerc petim.

Mercedes

Iako je Mercedes bio dominantan u kvalifikacijama, pretpostavljalo se da bi situacija na stazi mogla biti drugačija. No, ako se po jutru dan poznaje, sprema nam se "copy+paste" prošlih sezona. S malim modifikacijama.

Promjena se dogodila unutar najdominantnije ekipe zadnjih godina gdje je Valtteri Bottas sasvim zasluženo pobijedio timskog kolegu Lewisa Hamiltona i s ogromnih 20,886 sekundi pokazao da je materijal za svjetskog prvaka ako se struja unutar momčadi barem malo prikloni njemu.

Također, Bottas je osvojio i dodatni bod jer je odvozio najbrži krug utrke. Novo pravilo od ove sezone nalaže da vozač s najbržim krugom osvaja dodatan bod, a ono se primijenjivalo i u periodu od 1950. do 1959. godine.

Max Verstappen odvozio je sjajnu utrku, prešao Sebastiana Vettela u izravnom dvoboju na stazi u 31. krugu, i da je utrka potrajala još koji krug mogao je sustići i Hamiltona, koji je na koncu završio ispred Nizozemca s 1,634 sekundi prednosti.

U stožeru Red Bulla slave jer su prvom utrkom u sezoni pokazali da su i više nego konkurentni naspram Ferrarija, a vjerojatno bi se mogli boriti i s Mercedesom direktno na stazi u slučaju ostvarene pole pozicije ili vodstva tijekom utrke.

Najveći gubitnik dana je Sebastian Vettel, koji je startao treći, a završio četvrti. Nijemac je prvo izgubio mjesto u poretku na stazi od Verstappena, a zatim i snagu u bolidu. Zadnjih 15-ak krugova odvozio je "s pola gasa" tako da je njegov timski kolega Leclerc radio u prosjeku 8 desetinki brže vrijeme po krugu.

I kada ga je sustigao, imali smo priliku vidjeti kakav će ipak omjer snaga biti u Ferrariju ove sezone. Leclerc je, sustigavši Vettela, pustio papučicu gasa i odvozio utrku do kraja iza Nijemca.

Red Bullov Pierre Gasly startao je 17., a završio je 11. dok je najveći skok na utrci napravio Lance Stroll. Vozač Racing Pointa, bivše Force Indije, krenuo je kao 16., a završio je među osvajačima bodova - deveti.

Kimi Raikkonen je bio osmi i pokazao da će Alfa ove sezone praviti određene probleme na stazi kada se netko iza vodeđih nađe iza nje, a povratnik u Formulu 1 Robert Kubica nije imao sreće i utrku je završio kao 17 s tri kruga zaostatka za vodećim Bottasom.

Rezultati VN Australije:

1. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes)  307,574 km za 1 h 25:27.325 sati

2. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes) + 20.886

3. Max Verstappen (NIZ/Red Bull-Honda) + 22.520

4. Sebastian Vettel (NJEM/Ferrari) + 57.109

5. Charles Leclerc (MON/Ferrari) + 58.230

6. Kevin Magnussen (DAN/Haas-Ferrari) + 1:27.156

7. Nico Hülkenberg (NJEM/Renault) + 1 krug

8. Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo Racing-Ferrari)  + 1

9. Lance Stroll (KAN/Racing Point-Mercedes) + 1

10. Daniil Kvyat (RUS/Toro Rosso-Honda) + 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe