Sport

Komentari 14

Messi: Barcelona para siempre, ali samo uz 'Iniestin poučak'...

Messi: Barcelona para siempre, ali samo uz 'Iniestin poučak'...

Leo Messi radi isto što i Iniesta. Ne želi se nekim doživotnim ugovorom uljuljkati do faze u kojoj bi se u Barcinom dresu vukao terenom pa drži opciju da svakog lipnja može reći 'Dosta'

Messiju na ljeto ističe ugovor, Barcelona mu nudi novi, doživotni, ali čarobnjak ne potpisuje. Panika u Kataloniji? Ma kakvi... Ni najmanje.

Premda i medijski djelatnici, (npr. kolega Miguel Rico iz El Munda) priznaju da nisu dovoljno hrabri ni pomisliti na takvu tugu kakva bi bila pisanje teksta pod naslovom 'Messi odlazi iz Barce', mjesta za bojazan nema.

Leo Messi je debelo zagazio u 33. godinu, sigurno ne mora brinuti hoće li ostati bez posla pa jedva krpati kraj s krajem nego razmišlja o sjaju svog nogometnog naslijeđa i služi se 'Iniestinim poučkom'.

I veliki je Andres Iniesta u smiraju karijere u voljenome klubu išao sa ugovorima 'godina za godinom'. Bez potpisivanja doživotnih obveza i sličnih 'izljeva ljubavi' kakve mu nudi predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Neće Messi nigdje

Neće Messi nigdje. Netko bi mu se u Barceloni, Kataloniji i Španjolskoj morao opako zamjeriti da ode iz kluba i grada u koji je došao kao dječak sa bolesnom hipofizom, a našao dom te, godinu za godinom, i status istinske sportske legende, možda najboljeg nogometaša svih vremena.

Copa del Rey - Round of 16 - FC Barcelona v Leganes

'Mes que un club' roditeljima je našao posao da mogu prehraniti obitelj kad se nije znalo hoće li Leo ikad zaigrati i za neku niželigašku seniorsku momčad. Zaradio je toliko da je 'bogatiji od cijele Katalonije', ostala mu je još koja godinica karijere.

Pa se ne želi nekim doživotnim ugovorom uljuljkati do faze u kojoj bi se u Barcinom dresu vukao terenom. I zato drži opciju da svakog lipnja može reći 'Hvala, ali dosta. Messi out'...

Barcelona je dom

Pri kraju svake sezone nogometni će čudotvorac sam sa sobom preispitati vlastite motive, fizičke mogućnosti, ambicije kluba i vlastitu želju za još jednom godinom, priprema, putovanja i presija igranja na Nou Campu.

Kad jednom osjeti da više ne može i(li) ne želi, prestat će. Do tada... Ugovor na ugovor ili jedan 'sveobuhvatni' tj. doživotni, svejedno je. Dok igra Lionel Messi će igrati za - Futbol Club Barcelona.

Najčitaniji članci