Obavijesti

Sport

Komentari 3

Messi ide u SAD, ali će od Arapa zarađivati milijune. Evo kako...

Messi ide u SAD, ali će od Arapa zarađivati milijune. Evo kako...

Kao veleposlanik Saudijske Arabije zarađuje promoviranjem te zemlje. Može nekoliko puta godišnje otići u tu zemlju na plaćeni odmori, a za svaku objavu na društvenim mrežama dobije određenu svotu

VIDEO

Leo Messi će potpisom za Inter Miami zaraditi pravo malo bogatstvo, ali Argentinac ima još jedan "posao" koji mu donosi prihode. Svjetski prvak sa Saudijskom Arabijom ima bogat ugovor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Evo što Ronaldo i Messi jedu 01:29

New York Times dobio je pristup detaljima Messijeva ugovora s turističkom zajednicom Saudijske Arabije prema kojem bi argentinska zvijezda mogla biti plaćena do 22,5 milijuna eura tijekom tri godine za samo nekoliko reklamnih pojavljivanja, pregršt objava na društvenim mrežama i neke plaćene praznike u tom kraljevstvu sa svojom obitelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Messi, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom u prosincu, pridružuje se drugim sportašima koji su angažirani da osiguraju dobar globalni imidž Saudijske Arabije.

Ovo je dodatak ulaganju koje je saudijska država napravila u drugim profesionalnim sportovima, ulažući novac u boks, Formulu 1, profesionalni golf, odbojku na pijesku, kupnju Newcastle Uniteda...

Ugovor se možda promijenio, ali...

U izvješću New York Timesa stoji kako se Messijev ugovor sa Saudijskom Arabijom možda malo promijenio otkad su prvi put uspostavili partnerstvo.

- Do sada su detalji Messijeva ugovora s turističkim vlastima bili strogo čuvana tajna - piše The New York Times.

Iako se ne zna je li se ugovor promijenio, netko tko ima informacije odlučio ih je podijeliti s novinarima. 

Razlog zašto je ugovor možda ažuriran od siječnja 2021. je taj što je u veljači 2021., nekoliko tjedana nakon sklapanja ugovora, Messi napisao pismo ministru turizma Saudijske Arabije u kojem se ispričava što nije mogao doći u zakazani posjet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

U njemu ih je obavijestio da mora biti odsutan zbog svojih obaveza kao nogometaš, tada s Barcelonom, zbog utakmice LaLige  protiv Real Betisa i prve utakmice polufinala Kupa kralja protiv Seville.

Bez obzira na to jesu li uspostavljene nove klauzule ili ne, novine su potvrdile dokument iz siječnja 2021. i on sadrži neke zanimljive klauzule.

Messi može zaraditi 1,8 milijuna eura za godišnji obiteljski odmor od pet dana ili dva godišnja odmora od po tri dana. Time saudijska vlada plaća troškove putovanja i smještaja s pet zvjezdica za Messija i do 20 članova obitelji i prijatelja.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France

Također može prikupiti 1,8 milijuna eura za promoviranje Saudijske Arabije na svojim profilima na društvenim mrežama 10 puta godišnje, uz to što radi isto na svom odmoru u kraljevstvu.

Zatim, tu je 1,8 milijuna eura za sudjelovanje u godišnjoj turističkoj kampanji (u studenom su podijelili prvu kampanju, detaljno snimljen pustinjski video), plus još 1,8 milijuna eura za dobrotvorni rad i nastupe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leo Messi (@leomessi)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...