Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Messi' iz Vinogradara: Lako je, oni mi dodaju loptu, ja zabijem

'Messi' iz Vinogradara: Lako je, oni mi dodaju loptu, ja zabijem
1

U prosincu je do 17.kola Igor Prijić (29) iz trećeligaša Vinogradara imao 26 zabijenih golova, a nakon 24. kola nalazi se na vrhu ljestvice strijelaca 3. HNL Zapad s 40 zabijenih golova, čak 20 više od drugog Smrekara

VIDEO

Suci u 3. HNL više ni ne moraju pratiti koji je igrač zabio za Vinogradar već hladno prije utakmice na svoj papirić mogu napisati Igor Prijić i samo čekati koliko će puta 'Messi iz Vinogradara' zatresti mrežu protivnika.

Igor Prijić zabio je više golova od Messija i Cristiana Ronalda
Igor Prijić zabio je više golova od Messija i Cristiana Ronalda

Spomenuti napadač već dvije i pol godine nemilo trpa u zelenom dresu. Čak 12 od 18. momčadi iz treće lige zabilo je manje golova nego sam Prijić. Do brojke od 40 golova došao je hat-trickom Jarunu u prošlom kolu (1-3).

- Jednostavno je, ekipa mi zna dodati loptu i ja zabijem gol. Nema kod nas nekih fora, ne zovu me nikakvim 'zvjezdanim' nadimcima već mi samo dodaju loptu da ja zabijem. Ovo nije normalna brojka, ali ide me. Nalazim se u dobrim situacijama i zabijam, rijetko se dogodi koji promašaj. - rekao nam je Igor Prijić.

Rođen je u Osijeku, gradu i klubu koji je dao neke od najboljih napadača, kao što su Goran Vlaović, Igor Cvitanović, Davor Šuker, Robert Špehar, Petar Krpan...

Deset je kola do kraja prvenstva, a na Prijićevu će adresu sigurno stići ponude zainteresiranih klubova. No, prvi topnik 3. HNL tajnovit je što se tiče planova za dalje. Njegov klub trenutno je prvi (62) u 3. HNL Zapad sa 11 bodova prednosti ispred drugoplasirane Dubrave (51).

- Najbitnije je završiti sezonu na prvom mjestu, a onda ćemo vidjeti. Nikad nije kasno za novi korak u karijeri, nadam se da neće biti ozljeda, a onda tko zna - rekao je 'killer' iz Vinogradara.

Poput najvećih

- Igrao sam s Domagojem Vidom, od najranijih dana pa sve do seniora. Zajedno smo prošli sve uzraste. On je uvijek bio veseljak, ‘luda glava’ u pozitivnom smislu. Stvarno je odličan dečko i odličan igrač što je sada i pokazao svima - kaže Prijić. 

Nespes

Nitko u svim hrvatskim nogometnim ligama, od one najniže, pa sve do Prve HNL nije zabio ni približno. Da je kojim slučajem plaćen po golovima, živio bi kao Rockefeller.

- Nije ni ovako loše. Može se zaraditi u trećoj ligi, taman koliko mi treba za život.

Najbrži hat-trick

Osim rekordnog broja golova, Prijić je vlasnik još jednog hrvatskog rekorda. Naime, zabio je najbrži hattrick na hrvatskim travnjacima. 

- Dok sam igrao za Segestu zabio sam tri gola za tri minute i 45 sekundi. Poslije te utakmice su mi rekli da nitko nikada u Hrvatskoj nije zabio tako brzo. Jesam li što dobio? Ma, kakvi. 

Nakon što je četiri godine igrao u Prvoj ligi, 'Prija' je iskusio i niželigaške klubove. 

- U prvoj ligi se trenira dvaput dnevno, to je stroga profesionalnost, pazi se na svaku sitnicu, prehranu - kaže i nastavlja:

- U trećoj ligi je potpuno drugačiji način života, dosta igrača radi i igra nogomet. Kod nas u momčadi pet, šest igrača radi. Sad zamislite da se budite svako jutro u pet ili šest sati, radite od osam, da bi nakon toga jurili na trening. I tako svaki dan. Nije to lako. U prvoj ligi toga nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome