Obavijesti

Sport

Komentari 118

Messi otvorio dušu: Žrtvovao sam sve kako bih bio najbolji

Messi otvorio dušu: Žrtvovao sam sve kako bih bio najbolji
1

Leo Messi u emotivnom je intervjuu otkrio što je sve morao žrtvovati u životu kako bi postao najbolji nogometaš na svijetu. Napustio je obitelj, prijatelje, nije izlazio...

VIDEO

Oduvijek sam želio biti profesionalni nogometaš i od samog sam početka znao da ću se morati jako puno žrtvovati, rekao je Leo Messi.

Čudesni Argentinac u emotivnom je intervjuu za The Sun otvorio dušu. Otkrio je što je sve morao žrtvovati kako bi postao najbolji nogometaš današnjice. Pričao je napuštanju obitelji u Argenitni, potrazi za novim prijateljima, odbijanju druženja zbog silnih treninga, priča kako mrzi gubiti te da bi igrao i bez plaće...

- Kao malo dijete morao sam napustiti svoju obitelj i prijatelje u Argentini i krenuti u nepoznato. Došao sam u Španjolsku, morao sam tražiti nove prijatelje i početi novi život. Sve što sam radio, radio sam zbog nogometa. Samo kako bih mogao ispuniti svoj san.

- Zato i nisam izlazio s prijateljima. Oni su odlazili na tulume, a ja sam ih uvijek morao odbiti jer sam drugi dan imao trening. Oduvijek sam volio nogomet i posvetio sam mu se u potpunosti. Ni danas ne izlazim, ne tulumarim jer znam da se moram žrtvovati želim li biti najbolji.

I sve to nije bilo uzalud. Messi je najbolji nogometaš svijeta, triput je osvojio Ligu prvaka, dvaput Svjetsko klupsko prvenstvo, pet puta Primeru, dvaput europski superkup,  jednom španjolski kup i dvaput španjolski superkup. Za nogometaša koji ima samo 24 godine doista čudesan uspjeh. Pogotovo ako se tome dodaju brojne individualne nagrade. 

I sada, dok svi raspravljaju je li već najbolji u povijesti, Messi najavljuje da može biti još bolji. A to može samo natjerati strah u kosti svim braničima svijeta.

- Godinu za godinu napredujem. Imam sreće što sam počeo jako mlad i što imam fantastične suigrače. No, čak i sada mislim da mogu još puno napredovati, nisam još ni blizu svojeg vrhunca. Još sam mlad i razvijam se kao igrač. Nikad neću prestati učiti jer što je igrač iskusniji to je bolji.

I doista, nogomet koji igra Messi izgleda kao igra. On jednostavno uživa u loptanju, uživa u nogometu i sam priznaje da je najsretniji s loptom u nogama. Priznaje kako ga novac ne motivira te da bi igrao i besplatno.

- Novac mi nije motiv. Da nisam profesionalac, dragovoljno bih igrao besplatno. Jako sam loš gubitnik, uvijek mislim da sam mogao bolje i satima poslije poraza ni sa kim ne razgovaram.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'