Obavijesti

Sport

Komentari 74

Messi pokazao zašto je najbolji na svijetu, APOEL dobio Porto!

Messi pokazao zašto je najbolji na svijetu, APOEL dobio Porto!
11

Borussia Dortmund na svom je terenu pobijedila Olympiacos 1-0. Barca je "utrpala" četiri komada Viktoriji Plzen, a ciparski APOEL nastavlja šokirati sve u Ligi prvaka

VIDEO

Novost je da smo slavili, a Messi nije zabio, rekao je trener Barcelone Pep Guardiola uoči utakmice protiv Viktorije Plzen prije 10-ak dana. Kao da ga je omaleni čarobnjak čuo i zainatio se. U 4-0 pobjedi u gostima kod istog kluba Argentinac je zabio hat-trick.

Ni nakon 3-0 nisu stali. Igrači Barcelone jurišali su prema golu. Messi je zabio 200. pa i 201. gol. U strijelce se upisao i Cesc Fabregas. Ali nije im bilo dosta. U sudačkoj nadoknadi najbolji nogometaš svijeta zabio je i 202. gol za Barcelonu. Visoka pobjeda Barce za sigurno prvo mjesto na tablici nakon kiksa Milana koji je kod BATE Borisova odigrao neriješeno. 

No nije tu bio kraj veselju katalonske momčadi. Barcelona nije primila gol, a to je značilo da Victor Valdez ulazi u knjige rekorda. Valdez nije primio gol 877 minuta čime je prestigao oca Pepea Reine, Miguela, koji je za Barcelonu branio od 1966. do 1973., a u posljednjoj sezoni na golu izdržao je čak 824 minute bez primljenog gola.

Perišić od prve minute, Borussia uzvratila Grcima

Prije dva tjedna u Grčkoj Olympiacos je slavio 3-1. Aktualni njemački prvak Borussia Dortmund tako je ostao na jedan bod u Ligi prvaka. Utakmica na svom stadionu protiv grčke momčadi bila je prilika za uzvrat i očuvanje nade kako bi "žuti" stigli do drugog mjesta koje im bježi pet bodova. 

I sjajno su krenuli nogometaši Borussije pred svojim navijačima. "Golčinu" je zabio Grosskreutz već u 7. minuti utakmice. Prije toga veliku je šansu imao naš Ivan Perišić koji je zaigrao od prve minute. Grčka momčad bila je impresionirana na početku, ali se ubrzo pribrala i parirala Borussiji. Prvo poluvrijeme završilo je 1-0, a u drugom je moglo biti svašta. Krenuli su Nijemci zabiti još pokoji gol, jer ovih 1-0 ne bi im bilo dovoljno u slučaju izjednačavanja s Olympiacosom na ljestvici (Grci su kod kuće slavili 3-1), a u isto vrijeme Grci su krenuli po izjednačenje. No ostalo je 1-0 za Nijemce.

Gol za 10 sekundi? To je "tek" drugi najbrži u Ligi prvaka

Točno 10,6 sekundi trebalo je napadaču Valencije Jonasu da zabije za 1-0 protiv Bayer Leverkusena. Bio je to drugi najbrži gol svih vremena u Ligi prvaka (Roy Makaay zabio je za 10,3 sekunde 2007. godine Interu). Valencia je slavila 3-1 protiv Nijemaca no i dalje imaju bod manje od Bayera.

APOEL šokirao Porto

Kada su u skupinu G Lige prvaka izvučeni Porto, Zenit, Šahtar i APOEL, ciparski klub odmah su svi označili kao topovsko meso. No, nakon četiri kola, na veliko iznenađenje svih, APOEL predvodi ljestvicu. U 4. kolu dočekali su Porto i slavili 2-1. Šokantnu utakmicu gledali su domaći navijači. APOEL je poveo, a Porto izjednačio u 89. minuti iz penala. No samo minutu kasnije veliko slavlje. Manduca je strijelac za tri boda i vrh ljestvice.

Arsenal doma ne može izgubiti, ali ne može ni zabiti

Arsenal je izgubio samo jednu od zadnjih 35 domaćih utakmica u Ligi prvaka (od Uniteda 2008/2009 u polufinalu natjecanja). Nije to mogao poremetiti ni Marseille koji je gostovao u Engleskoj. Završilo je bez golova. Samo jednom Arsenal je u prva četiri kola zabio manje golova, a bilo je to u sezoni 2002/2003, tad je zabio dva gola. Ove sezone nakon četiri utakmice ima četiri gola, no i to je dovoljno za vrh tablice.

Liga prvaka:

skupina G 

Zenit - Šahtar 1-0 (Lombaerts 45)

APOEL - Porto 2-1 (Ailton 42, Manduca 90 / Hulk 89)

REDOSLIJED:

1. APOEL 8

 2. Zenit 7

 3. Porto 4

 4. Šahtar 2

skupina H

BATE - Milan 1-1 (Bresnan 55 / Ibrahimović 22)

Plzen - Barcelona 0-4 (Messi 24l 45, 90, Fabregas 72)

REDOSLIJED:

1. Barcelona 10

 2. Milan 8

 3. BATE 2

 4. Viktoria 1

skupina E

Valencia - Bayer 3-1 (Jonas 1, Soldado 65, Rami 75 / Kiessling 31)

Genk - Chelsea 1-1 (Vossen 61 / Ramires 26)

REDOSLIJED:

1. Chelsea 8

 2. Bayer 6

 3. Valencia 5

 4. Genk 2

skupina F

Arsenal - Marseille 0-0

Borussia - Olympiacos 1-0 (Grosskreutz 7)

REDOSLIJED:

1. Arsenal 8

 2. Marseille 7

 3. Borussia 4

 4. Olympiacos 3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 0-1: Real poveo iz prve prave šanse, domaćini dominiraju od početka
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 0-1: Real poveo iz prve prave šanse, domaćini dominiraju od početka

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Sudari Bayerna i Reala odlučit će tko putuje na Wembley 1. lipnja, a hrvatski velemajstor sanja šesti uhati trofej

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Turska senzacija u Realu: 'Luku Modrića ne mogu zvati imenom, obitelj me nije tako učila...'
PUN JE POŠTOVANJA

Turska senzacija u Realu: 'Luku Modrića ne mogu zvati imenom, obitelj me nije tako učila...'

Za njegove usluge ozbiljno je bila zainteresirana i Barcelona, koja je u njemu vidjela dugoročni projekt koji je bio u skladu s njihovom financijskom situacijom