Obavijesti

Sport

Komentari 34

'Messi puno boravi u teretani. Iniesta? Strah me da će otići...'

'Messi puno boravi u teretani. Iniesta? Strah me da će otići...'
13

Nema vremena za odmor, Messija želim vidjeti najjačeg na Svjetskom prvenstvu, a da Barcelona ponovno mora igrati s tri napadača, bilo bi teško, kaže Ivan Rakitić dan uoči okršaja s Chelseajem

VIDEO

Poznajem Chelseajeve igrače, znamo da imaju jaku momčad i da nam neće biti lako. Paze i na najmanje detalje i rade jako dobro kao momčad. Morat ćemo dati sve od sebe u ovoj borbi, rekao je Ivan Rakitić na konferenciji za medije uoči utakmice Chelseaja i Barcelone koja se u utorak igra na Stamford Bridgeu pa je odgovorio na pitanje je li 0-0 opasan rezultat.

- Svi žele zabiti u gostima, znamo da nam neće biti lako, ali znamo kako pobijediti. Vidjet ćemo kako će na kraju ispasti. Njihov je trener jako studiozan i pripremit će svaki mogući detalj, pa i mi moramo napraviti isto. Moramo se fokusirati na sebe. Analizirali smo njihove jake strane, razumijemo ih, ali da bi pobijedio Chelseaja, moraš odigrati gotovo savršenu utakmicu.

Rakitić je otkrio i kako Leo Messi u posljednje vrijeme trenira više nego ikada, ali i da nema vremena da se odmara uoči Svjetskog prvenstva na kojemu će predvoditi Argentinu.

Champions League - FC Barcelona Training

- Leo naporno radi, zadnjih godina provodi puno vremena u teretani i pazi na sebe. Svaki dan na treninzima dajemo 100 posto. Nema vremena za opuštanje i za odmaranje, treba nam Leo. Na Svjetskom prvenstvu svi žele igrati protiv najboljih, pa tako i ja i Leo. Volio bih igrati protiv njega u Rusiji.

Hrvatski je veznjak usporedio Valverdeovu momčad s prošlogodišnjom. Godinama su Katalonci igrali u pepoznatljivoj formaciji 4-3-3, ali se to promijenilo odlaskom Neymara.

- Ova je Barcelona puno drugačija od prošlogodišnje. Najveća razlika je što sada umjesto sa tri, igramo sa dva napadača i što nema Neymara. Ali najvažnije je da budemo spremni. Sada imamo igrača više u veznom redu pa se lakše približiti protivničkom golu i čekati trenutak da zajedno izvršimo pritisak. Moramo raditi zajedno, iako smo morali mijenjati, sadašnji nam je način igre potpuno normalan. Da moramo ponovno igrati s tri napadača, bilo bi nam puno teže - rekao je Rakitić pa otkrio da više voli igrati u sredini terena, pokraj Busquetsa nego na lijevoj ili desnoj strani.

- Najvažnije mi je da igram, gdje god to trener zatraži od mene. Ugodnije se osjećam u sredini, na toj sam poziciji odigrao najbolje utakmice u reprezentaciji. Imati Busquetsa pokraj pomaže jako puno momčadi, ali svaka je utakmica drugačija. Morate pratiti protivnika i reagirati u skladu s njime, tako da ću igrati gdje god je potrebno. Suigrači mogu računati na to da ću uvijek dati najbolje od sebe.

Champions League - FC Barcelona Press Conference

Barcelona je ove godine neporažena.

- Idemo iz utakmice u utakmicu i svaku želimo kontrolirati, za sada nam ide prema planu. Ali sutra igramo protiv engleskog prvaka i bit će nezgodno. Naš je cilj dati 100 posto i pobijediti, tako da se ne moramo brinuti u uzvratu. Hazard je svjetska klasa, najvažniji igrač Chelseaja i moramo ga zaustaviti, Znamo da je jako brz i da ide jedan na jedan, moramo biti spremni.

Je li Barcelona motivirana remijem 2-2 od prije šest godina?

- Razgovarao sam s Andresom o njegovom golu 2009. godine i tom posebnom trenutku, ali i o 30 minuta u kojih su poveli 3-0 2005., pritisku na stadionu. Ali ovo će biti drugačija utakmica, ne smijemo misliti na to što se tada dogodilo. Andreas i drugi dečki su igrali dosta utakmica ovdje i imaju poseban osjećaj u vezi sutrašnje utakmice - rekao je Rakitić pa se osvrnuo na Iniestinu budućnost. 

- Naravno da sam uplašen da će otići, svi smo uplašeni. Moramo iskoristiti svaki trenutak i pokušati uživati što više možemo s njime u slučaju da odluči otići. Nadam se da će igrati još puno godina. Dobri smo prijatelji i želim da bude sretan i da uživa, mora znati da ću biti uz njega kakvu god odluku o svojoj budućnosti donese.

Champions League - FC Barcelona Training

Je li PSG veći favorit za osvajanje Lige prvaka od Reala i Barcelone jer je kupio Neymara?

- Da, PSG je doveo Neymara, ali Real Madrid je aktualni prvak i normalno je da su pobijedili u prvoj utakmici. I na nama je pritisak, ali puno je tu momčadi koje mogu osvojiti Ligu prvaka. Danas je teško pobjeđivati iz utakmice u utakmicu, moramo nastaviti igrati u ovoj formi, igrati svaku utakmicu kao da nam je posljednja.

Nakon Rakitića, mikrofon je preuzeo Barcelonin trener Ernesto Valverde.

Rakitić je rekao kako nikada nije vidio Messija da toliko trenira, kakav ulazi u ovu utakmicu, je li prebolio katastrofu iz 2012. godine?

- Ne znam razmišlja li o toj utakmici, ali svi znamo da baš i nije imao sreće u utakmicama protiv Chelseaja. Sutra je nova utakmica, idemo dalje.

- Engleske su momčadi ove godine u nevjerojatnoj formi, puno bolje nego ranije. Voljeli bismo da je Chelsea završio prvi u skupini pa da ne moramo igrati s njima, trenutni su prvaci i imaju jaku momčad.

- Naravno da se računaju i prijašnje utakmice, mora se razmišljati i o njima iako zapravo i nemaju previše veze s onime što će se sutra dogoditi na terenu. Ključni igrači su se od tada promijenili, tu su Messi i Iniesta. Postoji rivalitet među nama s obzirom na prijašnje utakmice, ali to je dobro, to čini utakmicu posebnijom, uzbudljivijom - rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom