Sport

Komentari 99

Messi suigraču koji se borio s rakom: Kao leš si, plašiš nas!

Messi suigraču koji se borio s rakom: Kao leš si, plašiš nas!

Htio sam ih ohrabriti, a oni su mi odgovorili da me vide kao kostura te da ih to uznemiruje, ispričao je bivši igrač Barcelone Eric Abidal o videu koji je poslao suigračima kad se borio s opakom bolešću

Eric Abidal 2011. godine obolio je od tumora jetre. Morao je proći niz operacija i na kraju je pobijedio opaku bolest. U trenucima kad je travnjak zamijenio bolničkim krevetom, bio je mršav, onemoćao od tretmana u borbi s bolešću.

No nije zaboravio na suigrače kojima je uoči utakmice odlučio poslati video poruku. Ali odgovor koji je došao najmanje je očekivao.

Otkrio je to u intervjuu za Canal+.

- Bio sam jako mršav i uoči utakmice poslao sam im video poruku. Znate što mi je Messi na to rekao? Da im više ne šaljem takve stvari jer ih to boli. Nisam tako gledao na to, htio sam ih ohrabriti, a oni su mi odgovorili da me vide kao kostura i kao leš te da ih to uznemiruje - rekao je Abidal, koji je u Barceloni proveo šest godina i vratio se na teren nakon transplantacije jetre. 

POGLEDAJTE VIDEO

To je bilo malo više od godinu dana nakon što je obolio od tumora jetre. Sljedeće godine potpisao je jednogodišnji ugovor za Monaco, a potom otišao u Olympiacos gdje je i završio nogometnu karijeru.

Mnoge je šokirao ovakav stav Messija i suigrača prema čovjeku koji se borio za život i koji ih je samo htio podržati. Ljudski je biti potresen sudbinom suigrača i prijatelja s kojim si dijelio svlačionicu, ali reći čovjeku koji se bori za život da ti više ne šalje video poruke podrške jer izgleda kako izgleda... 

- To je bol koje ću se sjećati cijeli život. Bila je nepodnošljiva, kao da te netko reže nožem. Kad su mi liječnici rekli da ću trebati još jednu operaciju, bio sam sretan. Takvu patnju nikome ne bih poželio - dodao je Francuz.

Najčitaniji članci