Obavijesti

Sport

Komentari 70

Ugovor koji je uništio Barcu: Messi će u četiri godine dobiti više od pola milijarde eura!

Ugovor koji je uništio Barcu: Messi će u četiri godine dobiti više od pola milijarde eura!

Taj ugovor je potpisao 2017. godine, a on mu je donio godišnju zaradu od 138 milijuna eura. U to vrijeme se na Camp Nou nije brinulo o novcu, htjeli su samo zadovoljiti jednog od najboljih u povijesti...

VIDEO

O onome što je Leo Messi dao Barceloni je nepotrebno diskutirati. Zaslužio je svaki novčić. Jedan od najboljih u povijesti nogometa, s klubom je osvojio 34 trofeja, utrpao 649 golova u 754 utakmice, ali je li zaista vrijedi više od pola milijarde eura?

Pokretanje videa...

Messi mjeri temperaturu 00:44

Da, toliko će, točnije 555.237.619, Barcelona isplatiti Argentincu za posljednje četiri godine! Tu nevjerojatnu brojku objavio je El Mundo Deportivo pod naslovom 'Faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu'. Taj ugovor je potpisao 2017. godine i istječe na kraju ove sezone, a on mu je donio godišnju zaradu od 138 milijuna eura.

Mundo Deportivo piše kako su u ugovor ugrađene dvije fiksne svote, za produljenje ugovora dobio je bonus od 115,2 milijuna eura, a bonus za lojalnost donio mu je 77.929.955 eura! I to je samo zarada u posljednje četiri godine, gdje su još milijarde eura koje je dobio od 2005. godine kada je potpisao prvi profesionalni ugovor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
La Liga Santander - Celta Vigo v FC Barcelona

Ovaj ugovor je duže vrijeme bila tajna, ali kolege iz španjolskog lista su se dokopale dokumenata i otkrile nevjerojatnu zaradu koja je uništila Barcelonu.

U to vrijeme se na Camp Nou nije brinulo o novcu, htjeli su samo zadovoljiti jednog od najboljih u povijesti, a tadašnji predsjednik Joseph Maria Bartomeu dijelio je novce šakom i kapom.

Naravno, Messi je jedan od najvećih nogometaša koji je hodao zemljom, ali je li zaista nogomet otišao daleko da jedan igrač dobije toliku svotu? 

FILE PHOTO: La Liga Santander - Real Madrid vs FC Barcelona

I to je dovelo do današnje grozne situacije u kojoj se klub nalazi. Zbog tog ludog ugovora, korona virusa, ali i basnoslovnih transfera i plaća koje su dobivali drugi igrači, Barcelona je u ogromnim dugovima. Dužna je više od milijardu eura, igračima su smanjili plaće za 40 posto, a posljednju su isplatili u rujnu.

Bartomeu je ispraznio blagajnu do kraja pa se povukao nakon što je Messi krenuo s optužbama. Klub je već neko vrijeme bez predsjednika, pitanje je kada će biti izbori, ali novca za plaće nema. 

REAL VALLADOLID v FC BARCELONA. LA LIGA  2019/2020. ROUND 36.

I ono što je najgore, na kraju ove sezone bi mogli ostati bez najboljeg igrača u povijesti kluba. Messiju su med i mlijeko tekli u Barceloni, ali kako mu istječe ugovor na kraju sezone, već sada može pregovarati s novim klubovima. To znači da će Barca za Messija dobiti točno nula kuna. 

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

Htio je otići još na ljeto nakon sukoba s klupskim čelnicima. Bartomeu ga je na silu htio zadržati, uspio je u tome, ali bio je to dvosjekli mač za Barcu. Argentinac ove sezone igra toplo-hladno i već je mislima u nekom drugom klubu pa upravo zbog toga mnogi smatraju kako je Blaugrana napravila groznu pogrešku.

Da ga je prodala na ljeto, barem bi popunila neke rupe u proračunu i inkasirala minimalno 100 milijuna eura. Ovako će jedan od najboljih u povijesti besplatno otići iz kluba, a rupa u klupskoj blagajni je sve veća, dok je njegov račun sve deblji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram