Obavijesti

Sport

Komentari 34

Metličić: Odlučit će glava, ne tijelo. Bronca im je veliki motiv

Metličić: Odlučit će glava, ne tijelo. Bronca im je veliki motiv
1

Bio sam kao igrač u osam polufinala, pet smo ih dobili, tri izgubili. Druga je stvar to što sam za broncu igrao tri puta i sva tri puta izgubio, rekao je Petar Metličić

VIDEO

Natučeni smo, izubijani, s puno problema, ali svatko od ozlijeđenih igrača rekao je da će igrati za broncu makar i s jednom nogom. I to je velika stvar, rekao je Petar Metličić prizivajući ponos umjesto tuge.

- Ne, zaista ne treba biti tužan zbog poraza u polufinalu. Imali smo šansu, bili smo blizu, ali izgubili smo od momčadi koja je po mome mišljenju najbolja na ovom turniru. I uz sve što se događalo, pogotovo kad pogledamo tri dana unatrag, moramo biti ponosni na ovo što smo napravili - kaže Pero.

Nikad nije lako igrati te utakmice za treće mjesto, neće biti ni danas od 15 sati. S druge strane je sjajan protivnik, mlada i opasna Norveška koja će “gristi” do krajnjih granica. Treći je ovo put zaredom da se Hrvatska nalazi u ovakvoj ulozi. U Srbiji 2012. pobijedili smo Španjolsku i uzeli medalju, u Danskoj prije dvije godine protivnik je bio isti, ali ishod različit. I Pero Metličić može igračima iz prve ruke reći kako treba igrati takve utakmice.

- Bio sam kao igrač u osam polufinala, pet smo ih dobili, tri izgubili. Ali druga je stvar to što sam za broncu izgubio sve, sva tri puta - s kiselim smiješkom priča Pero, koji ne želi uspoređivati svoju i ovu generaciju.

- Većina ovih igrača još nema medalju i to je nešto sasvim drugo, bronca je za njih velik motiv. Otići kao pobjednik zadnji dan gotovo je jednako kao da si prvak Europe, a istovremeno nema ništa gore nego izgubiti tu utakmicu nakon svega. Moramo vjerovati da možemo, kao što smo vjerovali da možemo ono čudo izvesti protiv Poljske. I tu će puno više od tijela odlučivati glava - uvjeren je Metličić.

Nikad nije bilo više pesimizma nego prije odlaska u Poljsku, turnir je iz hrvatske perspektive bio “lud”, tonuli smo i dizali se, a nakon svega cilj je vratiti se kući s peticom. Petom medaljom. Zlato s EP-a i dalje je san, zadatak za neka sljedeća prvenstva, ali srebrima iz Norveške i Austrije te broncama iz Portugala i Srbije trebalo bi dodati još jednu broncu.

- Svi govore da jednu utakmicu odigramo dobro, pa sljedeću loše. Sad je vrijeme da opet budemo dobri.

Neka tako i bude, ranjeni kauboji to su zaslužili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti