Obavijesti

Sport

Komentari 39

"Nisam ja Skandinavac, nego Dalmatinac i opsujem koji put"

"Nisam ja Skandinavac, nego Dalmatinac i opsujem koji put"
1

Dinamo je najjači i sad kad je ispao, pruža nam se prigoda u Kupu. Pokušavam biti diplomat, ali iskreno, ne možemo se mi nositi s Dinamom, kaže Mišo Krstičević...

VIDEO

Gotovo sat vremena potrajala je konferencija za novinare na kojoj se trener Hajduka Mišo Krstičević osvrnuo na proteklu polusezonu, koju je ocijenio uspješnom. 

- Svi znamo kako smo krenuli na pripreme, 'grlom u jagode'. Nismo smjeli igrati u dresovima, prošli smo Njemačku i Kupres, momci su odradili pripreme pošteno i odgovorno. Bilo je važno proći Skonto radi kluba i radi novaca, tako da smo u kratkom razdoblju morali dostići vrhunsku formu. Kad se sve to uzme u obzir, drugo mjesto i polufinale kupa su dobar rezultat. Mislim da smo u početku sezone igrali i odličan nogomet, bili smo u jednom dijelu sezone i prvi, no došle su pripreme reprezentacija, pogotovo mlade koja je putovala u Gruziju, nakon čega smo malo pali... Bilo je i 'vanjskih faktora', no njih sad neću spominjati – započeo je Krstičević, koji je uoči 'presice' novinarima podijelio papire sa statističkim podacima uspješnosti. 

- Neke starije kolege su nam govorili da smo ludi i da ćemo s ovakvom momčadi ispasti iz lige a i vi novinari ste bili skeptični... Na koncu smo tu gdje jesmo. Imali smo nešto malo problema, više odgojnih, kulture treniranja i ponašanja, no momci su prihvatili ono što od njih tražimo i sada imamo kvalitetnu grupu, koja će, ako ostanemo na okupu, napraviti puno u drugom dijelu sezone - rekao je Krstičević koji je bio otvoreniji nego ranije. Progovorio je i o financijama.  

- Momci igraju za plaću, nemaju poticajnih mjera i to je loše. Nema nagrade i stimulacije za neki veći rezultat. U tom pravcu klub nešto pod hitno mora napraviti ili kroz plaće ili neke druge vidove nagrada, jer nam je to veliki problem. 

Zasmetalo mu je i što njega i njegovog stožera nema na službenom klupskom kalendaru. 

- Iznenađen sam, ali to ne bi želio komentirati, to bi trebalo pitati ljude iz kluba koji su za to zaduženi. 

Nije se Krstičević libio progovoriti ni riječ-dvije o svom ponašanju, koje je često punilo novinske stupce. 

- Nisam iz Norveške, nisam Skandinavac, nisam miran tip, ja sam temperamentni Dalmatinac. Slažem se da ne smijem psovati, no istina je i da me suci nisu nikad izbacivali s klupe. To što bacim rokovnik, nikoga nisam udario. A to koga sam psovao, možda sam opsovao i sebi mater. Izleti mi, ako sam nekome nešto rekao i uvrijedio ga, ja se ispričavam. No dosta sam se korigirao u zadnje vrijeme. 

Bilo je iskakanja u ponašanju i među igračima. 

- Generalno sam zadovoljan, mada u novinama izlaze i neki napisi koji nemaju veze s istinom. Poput onoga da sam potjerao Caktaša zbog čipsa. Igrač Hajduka mora se znati ponašati i na ulici, a pogotovo u klupskom autobusu i u klupskoj trenirci. Svakome se rad vrati. Primjerice Bencunu ili Maglici. Bencunu su za promašaje krivi manjak rada i manjak koncentracije, a Maglica je u par navrata bio sebičan. Ako je sebičan, nije dobro, a ako ne vidi suigrača, onda nije za Hajduk. Znate kako je, nema sentimenta, jer ako ne bude rezultata, prvi ćemo letjeti ja i moji pomoćnici, nas će prve lupiti po glavi. 

Krstičević je izbjegavao govoriti o igračima pojedinačno, no istakao je kako su svi igrači napravili napredak, te kako je nekolicina postala reprezentativcima, poput Vršajevića, Andrijaševića, Caktaša, Radoševića, Maloče, Blaževića, ali i kako se svima u polusezoni digla tržišna cijena. Svjestan je kako će neki morati biti prodani. 

- Ako će prodaja riješiti klupske probleme, da se vratimo na nivo da klub može normalno poslovati, onda sam za to da se prodaju oni koji moraju. Mi smo se opredijelili na mlade i toga ćemo se držati. Žao mije što se više ne govori o mladome Kišu ili o Miliću, koji je uz Radoševića perjanica hrvatskog nogometa. On je po svojim kapacitetima vrhunski igrač, a uopće ne igra na svojoj poziciji. Istina je i da bi mi morali napraviti iskorak, jer trebamo nove igrače, ali klub nema novaca. Teško je dovesti igrača koji ne košta ni kune, a da bude dobar za Hajduka, da može igrati u Europi. Probat ćemo se osvježiti, evo, doveli smo maloga Jakoliša, koji je brz, prodoran...

Kup se nameće kao imperativ. 

- Dinamo je naš najjači klub u svim segmentima, i sad kad su oni ispali, pruža nam se prigoda da nešto napravimo. Pokušavam biti diplomat, ali iskreno, ne možemo se mi nositi s Dinamom u nijednom segmentu. Čim krenemo, odmah nas prizemlje....

Za Krstičevića je liga 12 puno bolje rješenje nego liga 16. 

- Liga je puno jača, kvaliteta se zbila u 12 klubova i bolja je nego lani. Nikad ovako veliki broj klubova nije se borio za vrh ljestvice. 

Za kraj je naglasio kako se vodi s nekoliko postulata, a to su poštenje, iskrenost, rad, red i disciplina, te kako je zato i izabrao Ivu Šeparovića za pomoćnika. 

Nakon iscrpnog izlaganja šefa, Šeparović je samo dodao kako je teško igrati i voditi Hajduka, kako je to velika odgovornost. Zahvalio je Torcidi na podršci, te igračima koji su izdržali sve napore. 

- Američkim specijalcima bi se zamantalo u glavi da su s nama prošli pripreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled