Obavijesti

Sport

Komentari 20

Karoglan: Podcjenjujemo HNL. Vidjeli ste jučer koliko je dobar

Karoglan: Podcjenjujemo HNL. Vidjeli ste jučer koliko je dobar
10

Prema svim pokazateljima Diallo je trenirao ozbiljno, on ima dobru izdržljivost i čini nam se spreman. Prvenstvo se lomi svakim novim kolom i mi na njega ozbiljno računamo, kao i na Šimuna Hrgovića

VIDEO

Pred Hajdukom je dvostruki ogled s Varaždinom, najprije će momčad Mislava Karoglana sutra u goste u prvenstvenom susretu a onda će im Varaždinci stići u goste u utorak. Dva su to susreta označena kao prilika da bijeli dođu do dvije pobjede, poslože momčad nakon što su ostali bez Mihaela Žapera koji mora na operaciju i povratka Dialla u konkurenciju te dodatno podignu samopouzdanje uoči ključnih utakmica.

Pokretanje videa...

Proslava Hajdukovog rođendana 02:29
Trener Varaždina: Hajduk nije Livaja niti je Livaja Hajduk...
Trener Varaždina: Hajduk nije Livaja niti je Livaja Hajduk...

Kakva je situacija u svlačionici, tko može tko ne može?

 - Nešto je bolja situacija, Moufi je počeo trenirati, Nikola Kalinić je bolje, Lovre isto, podrška Mihaelu da se vrati nakon ovog iskušenja još jači i bolji.
 
Varaždin se voli nadigravati, on će pokušati dati gol.

- Oni vole posjed lopte još od vremena Varteksa, takva im je selekcija, takve igrače uzimaju, tako igraju. Vidjeli smo i u Maksimiru. Oni neće mijenjati pristup, nemaju razloga, nemaju ni pritiska i takve ih i očekujem.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Što bi vam odgovaralo iz susreta Dinamo - Rijeka?

- Ne znam, pogledat ću derbi svakako ali ne zamaram se. Puno je važnija za nas utakmica u Varaždinu, nego ta utakmica.

Kako komentirate to što Livaju toliko vrijeđaju bez potrebe, prešlo je svaku mjeru?

- To je i moj odgovor.

Varaždin je zadnji teren na kojem niste vodili Hajduk.

- Nìsam ni znao za taj podatak. Bio sam tamo puno puta u drugim ulogama, i kao igrač i u stožerima, ništa novo, ali je svakako zanimljivo.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a


 
Varaždin gaji tradiciju lijepe igre.

- Još od Varteksa je to tako, teže nadigravanju, svakome su ozbiljan takmac, vidjeli ste koliko je za vikend nedostajalo da osvoje bodove. Dosta je gore i naših igrača... Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ, pobijediti svaki put.

Hajduk je u ovoj sezoni najbolji gost, samo dva poraza imate u gostima, vi još niste izgubili.

- Vani imamo dosta dobru podršku, osjećamo se ugodno. Ne znam što je razlog tome, ali ne bi bilo loše da tako i ostane a da se popravimo doma.

U kakvom je stanju Diallo, može li od prve minute jer nije nastupio od 17. prosinca?

- Dosta dobar, u dobrom je stanju, on je veliki radnik. Prema svim pokazateljima trenirao je ozbiljno, ima dobru izdržljivost, čini nam se spreman. Nekima je svaka najbitnija, neće igrati svaku vjerojatno, ali tako je kako je, u tom smislu da moramo imati koncepcijski rizik. Prvenstvo se lomi svakim novim kolom i mi na njega ozbiljno računamo, kao i na Šimuna koji je bio dobar protiv Rudeša.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Kako planirate riješiti izostanak Žapera?

- Sve je u igri, moramo tražiti unutarnje rezerve, prilagođavati, se, neki će morati više potegnuti. S jednim ili dva zadnja vezna neke zakonitosti su iste. Flip može dosta toga izvući, vidjet ćemo kakve su opcije, neke osmice će mijenjati navike i uloge, moramo se punti tu u sredini, treba završiti svaku utakmicu... Tu u budućnosti očekujem i Sigura, i Laszla, i drugi će imati ozbiljniju minutažu jer je to realnost. Ovo je prilika i za druge, i tako i razmišljamo, samo pozitivno.

Je li Laszlo lijevo krilo kako je doveden, koja je njegova pozicija, je li se uspio prilagoditi?

- On je veliki radnik, kad pričate o njemu, pričate o velikom radniku. Radi puno, nekad za momčad igraš i ono što ne voliš. On je profesionalac i ne vidim tu probleme.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Hajduk ne dominira?

- Ja sam jako zadovoljan sa zadnje dvije utakmice, dali smo četiri gola, protiv Rudeša smo imali puno šansi. Ja sam realan u analizama, pogledam utakmice još dva puta, i savršeno sam iskren. I kad je loše i kad je dobro.

Dva su ogleda s Varaždinom, nakon prvenstva slijedi Kup.

- To je uvijek izazov, ali maksimalan fokus je na prvenstvo. Znamo koliko su oni zanimljivi, mogli ste se i sinoć uvjeriti na utakmici Betisa i Dinama koliko je HNL dobar. Mi smo narod sklon podcjenjivanju i precjenjivanju, usporedite utakmice Dinama s Betisom i Varaždinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'