Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Mi stari? To su gluposti. Drugi igraju s 35 i nikome nisu stari'

'Mi stari? To su gluposti. Drugi igraju s 35 i nikome nisu stari'

Uvjeren sam da ova naša generacija još uvijek ima snage, a mislim da kvaliteta nikad nije bila sporna, kaže Franco Jelovčić uoči prve utakmice kvalifikacija za Euro u futsalu

VIDEO

Ako barem nešto u sportu nije upitno, i najbolji je lijek onima koji vuku neke rane, onda je to činjenica da su uvijek negdje iza ugla nove utakmice i novi izazovi. A oni, nakon nesretnog ispadanja iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, čekaju hrvatsku reprezentaciju u futsalu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Još je sve svježe poslije tog neuspjeha, još uvijek smo pod dojmom tog nesretnog poraza od Češke - ipak još nije u potpunosti naše redove, kao ni Franca Jelovčića, napustila razočaranost takvim scenarijem.

- Odlučivala je jedna lopta, imali smo priliku za pobjedu, a na kraju se sve okrenulo protiv nas. Što se kaže, od vrha do dna u minuti. Pogodilo nas je sve to, Svjetsko prvenstvo je prilika koja se pruža možda samo jednom u životu, ali… Život ide dalje, moramo okrenuti novu stranicu koliko god bilo teško. Nadam se da će s novim stožerom i novom igračkom snagom stvari krenuti u boljem smjeru.

Hrvatski nogometni savez razriješio je dužnosti Matu Stankovića i početkom prosinca postavio Marinka Mavrovića koji će imati zadatak odvesti Hrvatsku na Europsko prvenstvo dogodine u Nizozemsku. Mavrović nije krenuo u drastične rezove, oslonio se na generaciju i igrače koji žele još jednu priliku, počevši od današnje utakmice protiv Albanije u Varaždinu (19:00).

- Europsko prvenstvo je nova prilika za hrvatski futsal, prilika da se dignemo u nove visine. Ova generacija zaslužuje priliku još jednom pokazati koliko vrijedi na velikoj sceni. U tom kontekstu jako me ljuti kada slušam neke priče da smo stari, to su najobičnije gluposti. Novak je malo stariji od nas, ali Marinović i ja imamo trideset ili skoro trideset, Suton 32. Međutim, danas futsal igrači igraju najnormalnije s 35 godina i nitko ih ne smatra starima. Uostalom, daju doprinos na terenu kao da im je 25. Uvjeren sam da ova naša generacija još uvijek ima snage, a mislim da kvaliteta nikad nije bila sporna, kaže Jelovčić.

- Ono što sam primijetio, svi smo puno ozbiljniji u radu, novi izbornik Marinko Mavrović i njegov pomoćnik Duje Maretić donijeli su neku novu snagu i ideje, a mi igrači smo spremni izvršavati sve ono što pred nas stave. Vjerujem da će teren potvrditi to o čemu govorim. Albanija i Danska? Hrvatska je favorit u tim utakmicama, ali ne pada nam na pamet bilo koga podcijeniti jer svi danas ozbiljno rade. Nije više lako ni s kim igrati kao možda nekad, moramo biti maksimalno oprezni i usredotočeni.”.

Nakon Albanije Hrvatsku u subotu čeka gostovanje u Danskoj, a u skupini bismo se za prvo mjesto trebali obračunavati s Ukrajinom. Na Euro idu pobjednici svih osam kvalifikacijskih skupina te šest od osam drugoplasiranih, dok će sedma i osma drugoplasirana reprezentacija razigravati za posljednje, 16. mjesto na finalnom turniru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka