Obavijesti

Sport

Komentari 0

Miami i New York upisali su sedmu uzastopnu pobjedu

Miami i New York upisali su sedmu uzastopnu pobjedu
1

Trener Denver Nuggetsa George Karl ostvario je tisućitu trenersku pobjedu u karijeri svladavši Toronto Raptorse 123-116. Miami je bio uvjerljiv protiv Golden Statea

VIDEO

Tisućitu trenersku pobjedu u karijeri u petak je ostvario George Karl vodeći Denver Nuggetse do 123-116 pobjede u Torontu kod Raptorsa. Postao je tako sedmi trener u NBA ligi s 1000 pobjeda u karijeri, produživši listu imena s takvim postignućima na kojoj se nalaze još i Don Nelson, Lenny Wilkens, Pat Riley, Jerry Sloan, Phil Jackson te Larry Brown.

Zanimljivo, baš u Torontu Karl je stigao i do 900. pobjede. Zbilo se to 31. prosinca 2008. godine.

- To je nevjerojatno. Pobijedio je u 1000 utakmica i dva puta u borbi protiv karcinoma. To su njegove najveće pobjede - kazao je Chauncey Billups, strijelac 21 koša u pobjedi Denvera.

Pet više za Denver, koji je ponovno igrao bez Carmela Anthonyja, dodao je Nene Hilario, a ukupno 31 ubacio Al Harrington.

Dwyane Wade je ostvario učinak od 34 poena, devet skokova i sedam asistencija a LeBron James dodao 25 koševa, sedam skokova i devet asistencija za slavlje Miami Heata kod Golden State Warriorsa. Pobjeda 106-84 sedma je uzastopna za Miami, što im je najbolji niz sezone, ali i rekordna sedma vezana u povijesti kluba koja je ostvarena s dvoznamenkastom prednošću. S minimalno deset razlike do sada su vezali u šest utakmica, sada već davne 1999. godine. Heat je uz pobjedu iskoristio i 117-105 poraz Orlando Magica (četvrti uzastopni) kod Utah Jazza i po prvi puta ove sezone zasjeo na čelno mjesto ljestvice Jugoistočne divizije najjače košarkaške lige svijeta.

Na sedam uzastopnih pobjeda su i New York Knicksi, a sa sedmom uzastopnom utakmicom koju je završio s 30 ili više poena Amar'e Stoudemire izjednačio je klupski rekord star 48 godina. Naime, 1962. takav je učinak imao i Willie Naulls, jedini igrač Knicksa kojem je to do sada pošlo za rukom. Knicksi su pobijedili Wizardse u Washingtonu s 101-95, što im je peta pobjeda za redom u međusobnim ogledima, a centar koji je ove sezone stigao iz Phoenix Sunsa ubacio je 36 poena i 10 skokova "ispričavši" se tim učinkom za jedanaest izgubljenih lopti.

Knicksi su slavili u posljednjih 12 od 13 utakmica sezone, a sedma vezana pobjeda predstavlja najdulji pobjednički niz kluba još od sezone 2001/02. Također, osma uzastopna pobjeda na strani drugi je najbolji učinak u klupskoj povijesti.

Spomenimo poraz Los Angeles Lakersa u Chicagu kod Bullsa (88-84) koje su redovito pobijeđivali u posljednjih četiri godine, te pobjedu San Antonio Spursa protiv Atlanta Hawksa (108-92) kojom je teksaška momčad potvrdila najbolji start u sezonu u povijesti kluba kao i najbolji omjer pobjeda i poraza u ligi u ovom trenutku (19-3).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta