Sport

Komentari 4

Miccoli dobio besplatni stan i hranu sljedeće tri i pol godine

Miccoli dobio besplatni stan i hranu sljedeće tri i pol godine

Žalbeni sud odbio je Miccolijev prigovor na prvotnu presudu i potvrdio mu 3,5 godine zatvorske kazne zbog iznude na klasični 'cosa nostra' način. Kompanjon mafijaš dobio je jednu godinu

Bivši reprezentativac Italije i igrač Juventusa, Perugie, Fiorentine, Benfice, Palerma i Leccea, Fabrizio Miccoli (40), zna gdje će biti cijele sljedeće 3,5 godine.

Žalbeni sud u Palermu odbio je njegov prigovor na prvotnu presudu i potvrdio mu 3,5 godine zatvorske kazne zbog iznude na klasični 'cosa nostra' način.

Miccoli je 'vratio' 20.000 eura od Andree Graffagnija vlasnika noćnog kluba 'Paparazzi' jer je bio jedan od investitora u taj lokal, a u povratu love pomogao mu je Mauro Lauricella (35) koji je također završio u zatvoru.

Mladi Mauro je inače sin Antonina Lauricelle, Siciliji i cijeloj Italiji dobro poznatog imena. Lauricelle su klasična sicilijanska mafijaška obitelj, do grla u poslovima na temu kojih se filmovi snimaju i Oscari dobivaju.

Kad se podvukla crta ispalo je, nimalo šokantno, da je prezime Lauricella utjecajnije na Siciliji pa je Mauro dobio samo godinu dana. Jer je u odnosu na Miccolija valjda nevinašce, anđelak mirni kojeg je Miccoli, jadnog, upleo u iznudu.

Graffagnini je, na dan sastanka sa Miccolijem i Lauricellom, bratu rekao: 'Ako se ne vratim, zovi policiju'. Braco nije čekao nego odmah nazvao karabinjere i... Miccoli je pao. Malo dublje nego sin mafijaškog bossa.

Pravo i pravda, na žalost, jako su često dva posve različita pojma. Miccoli je južnjak, iz okolice Leccea, ali nije Siciljanac. No čim je 2007. došao u Palermo odmah se uklopio u lokalnu priču pa si 'zaradio' besplatni stan i hranu sljedeće 3,5 godine.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci