Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mihaljević osvojio treće mjesto, Pravdica šesti u skoku u dalj

Mihaljević osvojio treće mjesto, Pravdica šesti u skoku u dalj

Bilo je ovo drugo od četiri natjecanja bacača kugle u ovogodišnjem kalendaru Dijamantne lige, a Filip Mihaljević je s osam bodova na petom mjestu u ukupnom redoslijedu

VIDEO

Europski prvak i hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je u petak treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u švicarskoj Lausannei hicem od 21,42 metra, zaostavši jedino za svjetskim rekorderom Amerikancem Ryanom Crouserom (22,29 m) i Novozelanđaninom Tomom Walshom (21,99 m). 

Mihaljević je sve do pete serije bio na šestom mjestu, s najdaljim hicem od 20,72 m iz druge serije. Osim Crousera i Walsha ispred Filipa su bili Talijani Leonardo Fabbri (21,41 m) i Zane Weir (21,36 m) te Amerikanac Adrian Piperi (21,24 m). No, onda je Mihaljević izveo svoj drugi najbolji hitac na otvorenom u ovoj sezoni i za jedan centimetar preskočio Fabbrija, a time i osigurao još jedan pokušaj. U šestoj seriji je hrvatski rekorder dobacio do 20,88 m i ostao na trećoj poziciji.

Bilo je ovo drugo od četiri natjecanja bacača kugle u ovogodišnjem kalendaru Dijamantne lige, a Filip Mihaljević je s osam bodova na petom mjestu u ukupnom redoslijedu. S istim brojem bodova su ispred njega trećeplasirani Ryan Crouser i Čeh Tomaš Stanek koji je četvrti. Vodi Tom Walsh s 14 bodova, a drugi je Leonardo Fabbri s 13.

Za mjesta na velikom finalu Dijamantne lige u američkom Eugeneu (16. i 17. rujna) kuglaši će se još boriti 16. srpnja u poljskom Chorzowu i 23. srpnja u Londonu.

Hrvatski atletičar Filip Pravdica osvojio je šesto mjesto u natjecanju skakača u dalj na mitingu Dijamantne lige u švicarskoj Lausannei s daljinom od 7,83 metara koju je postigao u drugoj seriji.

Samo su dvojica skakača uspjela preskočiti granicu od osam metara. Pobijedio je LaQuan Nairn s Bahama skokom od 8,11 m, a drugi je bio Grk Miltiadis Tentoglou (8,07 m).

Bolji od Pravdice bili su još Japanac Yuki Hashioka (7,98), Švicarac Simon Ehammer (7,97) i Indijac Murali Sreeshankar (7,88).

Miting u Lausannei obilježili su trkači na srednjim i dugim prugama. Etiopljanin Berihu Aregawi je na 5000 metara imao peti najbolji rezultat svih vremena (12:40.45 minuta), što mu je donijelo pobjedu nad svjetskim rekorderom Uganđaninom Joshuom Cheptegijem (12:41.61). Aregawi je tako postao rekorder mitinga, a prijašnji je rekord nadmašio za gotovo 15 sekundi.

Novi rekord mitinga je postavljen i na 1500 m zahvaljujući europskom rekorderu, Norvežaninu Jakobu Ingebrigtsenu (3:28.72 minute).

U konkurenciji atletičarki nove rekorde mitinga postavile su Nizozemka Femke Bol na 400 m prepone (52.76 sekundi) i Kenijka Beatrice Chepkoech na 3000 m sa zaprekama (9:05.98 minuta).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika