Sport

Komentari 1

Mihaljević pokorio konkurenciju u Češkoj, Kolak do trećeg mjesta

Mihaljević pokorio konkurenciju u Češkoj, Kolak do trećeg mjesta

Najbolji hrvatski bacač kugle otkazao je nastup na nedavnom Europskom bacačkom kupu u Splitu zbog ozljede ramena , no uspio se oporaviti i nastupiti u Ostravi. I pobijediti

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević pobijedio je na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi bacivši kuglu 21.58 metara, dok je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak bila treća s rezultatom 60.04 metara.

Najbolji hrvatski bacač kugle otkazao je nastup na nedavnom Europskom bacačkom kupu u Splitu zbog ozljede ramena , no uspio se oporaviti i nastupiti u Ostravi. I pobijediti.

Brončani s posljednjeg dvoranskog EP-a je pobijedio sa hicem od 21.58 metara iz četvrte serije.

Drugi je bio srebrni s ovogodišnjeg dvoranskog EP-a Poljak Michal Haratyk sa 21.30 metara, dok je treće mjesto osvojio Šveđanin Wictor Petersson s rezultatom 20.90m. Aktualni europski dvoranski prvak Čeh Tomaš Stanek osvojio je  četvrto mjesto sa 20.11 metara.

Na "Zlata Tretri" nastupila je i Sara Kolak u bacanju koplja.

U svom prvom nastupu ove sezone olimpijska pobjednica je osvojila treće mjesto s rezultatom 60.04 m.

Kolak je u prve tri serije prestupila, u četvrtoj je bacila 57.67, a u petoj 60.04. U zadnjoj seriji je imala još jedan neispravan hitac.

Slavila je Njemica Christin Hussong bacivši koplje 66.56 metara, dok je druga bila Čehinja Nikola Ogrodníkova s rezultatom 65.13. 

Bivša dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova zauzela je četvrto mjesto sa 59.49 m.

Najčitaniji članci