Obavijesti

Sport

Komentari 48

Na one koji otkažu kao Burić i Bošković više ne računamo!

Na one koji otkažu kao Burić i Bošković više ne računamo!
4

Stručno povjerenstvo HVS-a izbacilo je iz reprezentacije Damira Burića (32) i Mihu Boškovića (29) poručivši im 'ili ćete igrati ili na vas više ubuduće ne računamo'

VIDEO

Nakon što je Miho Bošković objavio kako uzima reprezentativnu pauzu u trajanju jedne godine, na isto se ubruo odlučio i Damir Burić. Uz odlaske Barača, Vićana, Hinića te izbornika Rudića, reprezentacija je nakon osvojenog olimpijskog zlata ostala znatno oslabljena te se našla u velikim problemima. Čini se kako se ugled jedne od najboljih hrvatskih reprezentacija u svim sportovima tim potezima znatno srozao. 

Hrvatski vaterpolski savez tako je posegnuo za oštrim odgovorom na samovoljne odlaske igrača u naponu snage. Stručno povjerenstvo HVS-a izbacilo je iz reprezentacije Burića (32) i Boškovića (29) poručivši im 'ili ćete igrati ili na vas više ne računamo'.

"HVS niti može niti želi bilo koga nagovarati na igranje za hrvatsku reprezentaciju. Uvažavajući legitiman odabir pojedinaca o otkazu nastupa za reprezentaciju, uz poštovanje i čestitke na svemu do sada ostvarenom, Stručno povjerenstvo je mišljenja da se otkazi ovakvog tipa, bez ozbiljnog opravdanog razloga (bolest, ozljeda, obiteljski ili slični problemi) ne smiju i neće tolerirati te preporučuje izborniku da se na igrače koji na ovakav način otkažu nastupe za reprezentaciju u načelu više ne računa", potpisalo je stručno povjerenstvo koje čine Perica Bukić, Ratko Rudić, Milivoj Bebić, Zoran Roje, Boško Lozica i Ognjen Kržić.

- Morali smo zaštititi kult reprezentacije. Ovime smo poslali poruku Buriću i Boškoviću, ali i ostalima da samovolju nećemo tolerirati - rekao je u razgovoru za Media servis predsjednik povjerenstva Perica Bukić.

Naravno, HVS se šokiran otkazima želio zaštiti od daljnih otkazivanja reprezentativaca, a otkazi dva ponajbolja stožerna igrača u svim ovim godinama posebno je naljutila Bukića koji takve postupke naziva anarhijom. 

Ipak, Bukić se nada da će se obojica predomisliti te da će se staviti na raspolaganje izborniku Tucku za Svjetsko prvenstvo u Barceloni 2013. godine. Samim time suspenzija ne bi dolazila u obzir, no prema izjavama obojice igrača do toga će teško doći.

- U dva navrata direktno sam razgovarao s izbornikom Tuckom i sve mu objasnio. Prvi sam mu put rekao da ću uzeti malo vremena za razmišljanje, a drugom sam mu prilikom rekao kako bih se godinu dana povukao iz reprezentacije. Izbornik je prihvatio razlog zbog kojeg sam tražio reprezentativnu stanku i mislio sam da je to sve riješeno. Mislim da sam bio korektan - rekao je Burić za Glas Istre dok je Bošković za Media servis samo kratko poručio da nema komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao