Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mijatović: Teško je reći tko je bolji, i Šuker i Raul su genijalni

Mijatović: Teško je reći tko je bolji, i Šuker i Raul su genijalni
7

Sjajni je crnogorski napadač u karijeri igrao za Partizan, Valenciju, Real, Fiorentinu te za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore. Odabrao je svojih najboljih 11

VIDEO

Njegovu veliku karijeru obilježio je gol u finalu Lige prvaka 1998. godine. S Realom je tad u Amsterdamu srušio Juventus.

- Uvijek se rado sjetim toga gola. Bilo je sjajno, srušili smo jednu genijalnu momčad - prisjetio se Predrag Mijatović finala.

Predrag je sastavio najbolju momčad od igrača s kojima je igrao.

- Uh, bilo je tu mnogo veličina, bilo mi se jako teško odlučiti. Nadam se da mi oni koji nisu u idealnoj momčadi neće zamjeriti.

U karijeri je Mijatović, uz Real, igrao i za Valenciju, Fiorentinu, Partizan te reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore.

Karijeru je završio u Levanteu, a tri je godine bio direktor u Real Madridu. Tu je dužnost napustio 2009. godine, a sad često savjetuje predsjednike velikih klubova jer, kako kaže, nogomet je njegov život.

Golman - Bodo Ilgner

Najpouzdaniji golman na svijetu. Veliki profesionalac, nikad nije primao glupe golove. Branio je čudesno. I nakon treninga je ostajao i vježbao.

Desni bočni - Christian Pannuci

Bio je mašina. Sjajan igrač u obrani, ali često je asistirao i za golove u napadu. Takvih igrača danas na toj poziciji doista nema mnogo.

Stoper - Fernando Hierro

Hierro bi bio kapetan moje momčadi. Stup obrane. Zabijao je jako puno golova, odlično igrao glavom te zabijao penale i slobodnjake.

Stoper - Gordan Petrić

Igrali smo zajedno u Partizanu i mladoj reprezentaciji. Bio je fantastičan igrač. U defenzivi jedan od najboljih koje sam ikad vidio.

Lijevi bočni - Roberto Carlos

U zadnjih 20 godina najbolji na toj poziciji u svijetu. Igra i danas, i to jako dobro. Takav igrač će se teško opet pojaviti. Imao je apsolutno sve.

Vezni - Fernando Redondo

Kompletan igrač. Nekoliko utakmica znao je odigrati bez pogreške. Briljirao je na poziciji zadnjeg veznog igrača. Takvi se više ne rađaju.

Vezni - Mazinho

Moram njega staviti u momčad. Uživao sam igrajući s njim u Valenciji. Veliku vrijednost pokazao je i u reprezentaciji Brazila.

Vezni - Clarence Seedorf

Umjetnik na terenu. Briljira i sad što je dokaz njegove veličine. Bio je jedan od glavnih igrača Reala kad sam ja igrao u tom klubu.

Napadač - Raul Gonzalez

Oborio je apsolutno sve rekorde u Realu. Veličina kojoj se trebate pokloniti. Golgeter koji i poslije Madrida svoju veličinu pokazuje u Njemačkoj.

Napadač - Davor Šuker

Nikad u životu nisam vidio igrača s takvom sposobnošću zabijanja gol. Ta njegova ljevica je doista bila zlatna. Bio je majstor nad majstorima.

Napadač - Savo Milošević

Njega moram staviti u idealnu momčad. Napravio je odličnu karijeru, sjajno smo igrali u napadu reprezentacije. Zabijao je sjajne golove.

Pričuve

Golman - I. Casillas

Kratko smo bili skupa, ali obilježio je jednu nogometnu epohu. Genijalac.

Branič - Z. Mirković

Fantastičan igrač. Za mene je bio jedan od najboljih braniča u Europi.

Vezni - S. Jokanović

Nakon Redonda sigurno najbolji igrač s kojim sam igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Vezni - D. Stojković

Nakon Redonda sigurno najbolji igrač s kojim sam igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Napadač - D. Savićević

Bogatstvo za momčad. Savršena igračina. Zbog toga je napravio sjajnu karijeru.

Napadač - G. Batistuta

Zabijao je golove iz ničega. Jednako dobar glavom, nogom, iz penala, slobodnjaka...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'