Obavijesti

Sport

Komentari 51

Mijo Caktaš priključio se novom klubu u Sloveniji. Zarađivat će četiri puta više nego u Hajduku

Mijo Caktaš priključio se novom klubu u Sloveniji. Zarađivat će četiri puta više nego u Hajduku

Bivši kapetan Hajduka potpisao je dvogodišnji ugovor sa saudijskim prvoligašem Damacom kojega vodi hrvatski trener Krešimir Režić. Suigrač će mu biti Domagoj Antolić, a plaća oko dva milijuna dolara

Mijo Caktaš (29) novi je igrač saudijskog kluba Damaca, doznaju 24sata. Bivši kapetan Hajduka završio je tako petomjesečnu potragu za novim klubom nakon što su ga izbacili iz prve momčadi.

Veznjak se u subotu u Sloveniji priključio pripremama 11-plasirane momčadi saudijske Pro lige prošle sezone koju vodi hrvatski stručnjak Krešimir Režić (39).

POGLEDAJTE VIDEO: Caktaš posjetio baku Mariju

Pokretanje videa ...

Dočekao ga je i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić (31) te bivši pomoćnik u hrvatskoj U-19 i U-20 reprezentaciji Saša Glavaš (49), koji vodi omladinski pogon Damaca.

Caktaš je potpisao dvogodišnji ugovor i dobio desetku na dresu. Kako neslužbeno doznajemo, godišnje će zarađivati dva milijuna dolara (1,7 milijuna eura) s bonusima. U Hajduku je, prema posljednjem ugovoru, dobivao oko 400.000 eura bez bonusa.

Mijo je u ekskluzivnom intervjuu za 24sata objavljenom prošli tjedan rekao kako ga Hajduk nije plaćao i da nije dobio prijedlog novog ugovora. Predsjednik Lukša Jakobušić mu je, kaže, lagao i molio ga da se odrekne primanja jer klub nema novca, a on je pristao.

- Želio je na mom primjeru dokazati svoju veličinu i moć. "Ako tebe riješim, s ostalima mogu što god hoću", kazao mi je jednom. Tada sam imao dojam da priča o dogovoru, ako se sa mnom dogovori, da će na dogovor pristati i ostali. Ali sad vidim na što je mislio, i kako me se "riješio". On nije čovjek iz nogometa i ne zna kako se ponašati prema igračima i trenerima, na koncu prema kapetanu i najboljem strijelcu kluba. Žalosno je kako se riješio i nekih kvalitetnih zaposlenika kluba o čemu se malo zna, kako se razilazio s trenerima, igračima... Lako je tako biti predsjednik, baratati tuđim novcem bez odgovornosti za propuste, i igrati se ljudskim sudbinama. Lukša Jakobušić se ponaša kao da je Hajduk njegov privatni klub, a Hajduk je veći i od njega, i od mene, i od svih nas skupa - rekao je Caktaš za 24sata.

Caktaš: Jakobušić mi je rekao 'Ako se tebe riješim, s drugima mogu što hoću'. I riješio me se
Caktaš: Jakobušić mi je rekao 'Ako se tebe riješim, s drugima mogu što hoću'. I riješio me se

Jakobušić ga je potom demantirao.

- Na opciju transfera Mije Caktaša odlučili smo se nakon što je igrač jasno iskomunicirao prema sportskom direktoru i meni kako ne želi više ostati u Hajduku i Splitu. Naravno, cilj nam je bio da vratimo dio ulaganja, ali njegov agent je inzistirao da Mijo ode iz Hajduka bez odštete, što se na koncu i dogodilo. Znate kako se kaže: ne možeš birati karte koje dobiješ, ali možeš način na koji igraš - rekao je Jakobušić za Dalmatinski portal.

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: