Obavijesti

Sport

Komentari 115

Milijunska ponuda Manchester Cityja: Već su krenuli po Antu

Milijunska ponuda Manchester Cityja: Već su krenuli po Antu
3

DINAMOVA DJECA Prije deset godina Maksimir je napustio Niko Kranjčar, potom Andrej Kramarić i Ivan Tomečak pa Robert Murić i Fran Brodić. Neće valjda i Ante?

VIDEO

Domaći dečko. Superpristojan. Zna s loptom. S 18 godina on već nosi kapetansku vrpcu oko ruke... Ali “kratki spoj” s Mamićem i sve pada u vodu. Toliko toga oko Ante Ćorića podsjeća na slučaj Nike Kranjčara .

Pa neće se valjda ponoviti siječanj 2005. kad je Kranjčar morao otići zbog svađe s Mamićem. Doduše, Ante je kapetan bio samo nedavno u Kupu. Ali velika je to stvar s 18 godina i tu su čast imali samo posebni igrači poput Zvone Bobana ili Nike Kranjčara.

Ulica plavih lampiona

Sjećate se, mama Elvira čistila je pred obiteljskom kućom trag od izgorjelih plavih lampiona kad je Niko Kranjčar prešao u Hajduk . Deset godina kasnije još jedan “modri biser” je pred odlaskom. Navodno je Manchester City već poslao ponudu. Tu je i Porto ...

- Stojim iza svog sina, to je njegova odluka. Kao što me Ante molio da ostane u Dinamu, tako sada traži da ode. U njemu je dugo kipjelo - rekao je Miljenko Ćorić , Antin otac.

  • Duga je povijest očeva koji su izluđivali Dinamove čelnike. Od Đure Prosinečkog i Marinka Bobana '80-ih do Branka Murića nedavno, sad i Miljenka Ćorića

Obitelj Ćorić, kojima je zagrebački klub u srcu, maštala je da njihov Ante jednog dana zaigra za Dinamo. Kad se to ostvarilo, nije bilo sretnije obitelji. Danas stvari više nisu takve. Odnos obitelji Mamić prema Ćorićima, kako kažu, već je neko vrijeme sve samo ne prijateljski.

- Zdravko je slatkorječiv. Ne vjerujem da misli ono što govori. Medijima kaže jedno, a nama sasvim drugo - kaže tata Ćorić.

Ante je od djetinjstva spavao u sobi s Dinamovim posterima. Njemu nisu, kao strancima u Maksimiru, idoli bili Eusébio , Michel Platini ili netko treći. Ne, njegovi idoli bili su Marko Mlinarić , Zvonimir Boban, Robert Prosinečki ... I to ga najviše boli. Machado , koji je navijačima pokazao srednji prst, danas je igrač Dinama, a on, koji Dinamu diže palac gore, otkad je prvi put čuo za taj klub - mora otići.

Dinamovi posteri u sobi

Nažalost, nije prvi. Andrej Kramarić , dijete Dinama, iz istog je razloga kao Kranjčar napustio klub. Kao i Ivan Tomečak . Sad je na redu Ante Ćorić. Svima četvorici jedna je stvar zajednička. Vole Dinamo više nego itko u klubu. Ali to, čini se, nije dosta. Jedan od najtalentiranijih igrača u novijoj Dinamovoj povijesti želi otići. Tužan je i razočaran.

- Boli me! Jednom ću vam pokazati moju sobu, sva je u Dinamovim posterima. Za mene postoji samo Dinamo - rekao je Ante, ustao i otišao na trening.

U međuvremenu, ljudi iz Manchester Cityja krenuli su put Zagreba...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 01:00
Igor Kralj/PIXSELL
  • OSTAO GOSPODIN Unatoč svemu, Kranjčar je ostao gospodin i o Dinamu, pa čak ni o Mamiću, nikad nije rekao ništa ružno

“Obećajem i naređujem da od naredne 21 moramo dobiti 19 utakmica!” - Mamić o trećem mjestu u Prvoj HNL

“Na roditeljskom sastanku predložit ću im plan desetljeća...” - Mamić o Dinamu s domaćim igračima

“Zaslužio sam da mi se pokloni svaki navijač jer se borim za interese kluba!” - Zdravko Mamić, po običaju, “skroman” je

“Triput sam tražio individualnog trenera i svaki su me put zeznuli” - Ćorić nije zadovoljan ni treninzima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku