Obavijesti

Sport

Komentari 99

Mini Vatreni poraženi u Aalenu: Protiv Francuske se nije moglo

Hrvatska nije uspjela do bodova unatoč solidnom otvaranju utakmice. Francuzi su se pokazali prejakima te na krilima Mbappea upisali velika i zaslužena tri boda u Aalenu

VIDEO

Izabranici Ferde Milina završili su svoj nastup na Europskom prvenstvu do 19 godina u Njemačkoj. Poslije poraza od Nizozemaca (1-3) u prvom kolu, danas su mini Vatrene nadigrali i Francuzi u Aalenu rezultatom 2-0.

Izbornik Milin uoči utakmice najavio je ofenzivniji pristup nego protiv Nizozemaca, tražeći od svojih igrača odlučniji ulazak u završnice napada. Dio tog plana se i ostvario, no na kraju, nedovoljno da bi se ugrozili snažni 'tricolori'.

Kylian Mbappe - ime za koje će se još čuti

Nije počelo dobro jer u prvoj je minuti Francuska imala stopostotnu šansu. Augustin je pobjegao našoj obrani pa šutirao, ali je golman Letica to dobro pročitao i spasio nas ranog šoka. Kroz nekoliko narednih minuta, Hrvatska se pribrala pa smo svjedočili udarcima Plantaka i Kneževića - oba puta dobro je reagirao protivnički golman Bernardoni. 

Konstantne probleme nam je stvarao Kylian Mbappe (17), nova nogometna senzacija iz Monaca. Uvijek bi 'gorilo' po našoj desnoj strani jer bi Mbappe svakim potezom pravio razliku svojom brzinom i tehnikom. Ipak, Francuzi uspostavljaju ravnotežu i počinju gospodariti terenom.

Krune dominaciju u 37. minuti golom Augustina koji je fino pobjegao našim stoperima i na asistenciju Blasa doveo 'tricolore' u vodstvo snažnim udarcem.

U drugom poluvremenu gledali smo odlučnije Vatrene, pokušavalo se preko krila Brekala i Lovrena, ali svaki bi pokušaj kreacije čvrsti Francuzi koncentrirano 'čistili'. Tek u 61. minuti se otvorila dobra prigoda, Davor Lovren ubacuje s desne strane, u skoku je najviši Vinko Soldo, puca glavom, međutim, završava to pored gola.

Nažalost, osam minuta kasnije, Francuzi kažnjavaju naivnost naših mladih igrača. Diop je izveo slobodnjak iz svoje polovice, prebacio pola terena pa pronašao Mbappea koji koristi svoju brzinu te bježi našoj obrani i mirno poentira pored Letice.

Milin: Čestitam svojim igračima na prikazanom karakteru

Pokušao je naš izbornik Milin reakcijama s klupe pokrenuti momčad, ulazili su Brodić i Balić, ali protiv dobro posloženih Francuza nije se moglo. Prvenstveno, fizički su djelovali nedodirljivo, a svakim prelaskom centra u kojem bi slali loptu u dubinu stvarali bi razne poteškoće našoj selekciji.

Hrvatska je tako upisala drugi poraz u Njemačkoj čime je eliminirana iz daljnjeg natjecanja. U ponedjeljak od 12 sati mini Vatreni igraju protiv Engleske svoju posljednju utakmicu na turniru.

- Igrali smo bolju utakmicu u odnosu na ono protiv Nizozemske. Čestitam Francuzima na pobjedi, ali i mojim igračima na karakteru kojeg su pokazali. Kad su Francuzi zabili bilo im je lakše, onda su mogli igrati na kontre - rekao je Ferdo Milin poslije utakmice.
 

EP U-19, skupina B

Hrvatska - Francuska 0-2 (Augustin 37', Mbappe 69')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu