Obavijesti

Sport

Komentari 168

Milito hat-trickom srušio Milan i osigurao Juveu 28. 'scudetto'

Milito hat-trickom srušio Milan i osigurao Juveu 28. 'scudetto'
9

Nogometaši Juventusa matematički su osigurali talijanski naslov kolo prije kraja nakon što su slavili protiv Caglarija, a Inter u velikom derbiju svladao Milan 4-2

VIDEO

Juventus je novi prvak Italije! 'Stara dama' je osigurali 28. 'scudetto' u svojoj povijesti nakon što su rezultati utakmica u Trstu i u Milanu otišli u njezinu korist. Juve, nakon velikog kiksa protiv Leccea, nije imao pravo na novi podbačaj te je odradio svoj dio posla pobijedivši Cagliari 2-0 na neutralnom terenu u Trstu.

O njihovoj sudbini odlučivao je vječiti 'Derby della Madonnina' u kojem je Inter učinio Juveu veliku uslugu kolo prije kraja svladavši Milan 4-2 u veličanstvenoj utakmici. Time su 'bianconerri' ostvarili nedostižnu razliku od četiri boda te matematički osigurali novi naslov u Serie A, prvi nakon 2003. godine (dva naslova iz 2005. i 2006. su oduzeta zbog afere 'calciopoli').

Juve, koji je i nakon 37 kola neporažen, došao je do 22 pobjede, koju su osigurali golovima Vučinića u 6. minuti te autogolom Caninija u 74. minuti. Dok su 'crno-bijeli' uspješno odrađivali posao u Trstu, vjerojatno su osluškivali što se događa u velikom derbiju na San Siru.

A dogodio se veliki spektakl sa šest golova, tri penala i hat-trick Milita. Milanu je igrala samo pobjeda, a da se neće dobro provesti na 'službenom gostovanju' protiv Intera nagovjestio je sjajni Milito već u 14. minuti kad je najbolje iskoristio grešku u obrani Milana te zabio za 1-0. No, 'nerazzuri' nisu stali te su furioznom igrom došli do povećanja vodstva samo šest minuta kasnije, no gol je poništen zbog zaleđa Lucija. Inter je imao još dvije sjajne šanse u 33. minuti, ali loptu iz gola izvadio je Abbiati. Inter se žalio, no prema odluci suca, lopta nije cijelim obujmom prošla gol-liniju.

Krajem poluvremena Milan je preuzeo inicijativu te sasvim neočekivano izjednačuju. Rizzoli je dosudio sumnjivi penal za 'rossonere', a sigurni realizator za 1-1 bio je Zlatan Ibrahimović u 43. minuti.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Milan je preokrenuo prednost u svoju korist, a najzaslužniji za to je opet bio Ibra sjajnim golom za 2-1. No, radost Allegrijeve momčadi trajala je samo do 52. minute kad sudac pokazuje drugi put na bijelu točku, ovaj put za Inter. Milito drugim golom postavlja stvari na početak, na 2-2. Nakon toga utakmica se potpuno otvorila, prilike su sijevale s obje strane, no u 78. minuti pobjednika je hat-trickom odlučio Militom, iz drugog Interova penala za 3-2. Točku na i postavio je Douglas Maicon topovskom golčinom s 25 metara za konačnih 4-2 čime su Interisti zakomplicirali borbu za treće mjesto i Ligu prvaka.

37. kolo Serie A:

Cagliari - Juventus 0-2 (Vučinić 6, Canini (ag) 74)

Inter - Milan 4-2 (Milito 14, 52, 80, Maicon 87/Ibrahimović 44, 46)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom