Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hrvatska ima novog olimpijca: Plantić došao do velike pobjede

Hrvatska ima novog olimpijca:  Plantić došao do velike pobjede

Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu, rekao je Milun koji se nije uspio plasirati na Igre dok je hrvatski boksač Luka Plantić uvjerljivom pobjedom došao do Tokija

VIDEO

Zagrepčanin Luka Plantić (24) izborio je Olimpijske igre nakon što je nakon pune tri runde  pobijedio Irca Emmeta Brennana. 
Bila je to pobjeda jednoglasnom odlukom sudaca te je ušao među četiri najbolja. 

Prva runda uvjerljivo je otišla Plantiću, dok je druga bila puno izjednačenija, ali je hrvatski polutešaš bio za nijasnu bolje što mu je donijelo prednost kod četvorice od pet sudaca. 

POGLEDAJTE VIDEO: Alen Babić

Pokretanje videa...

Alen 'The Savage' Babić: 'Udomit ću klokana, da mogu sparirati!' | Bromance Podcast: Epizoda 1 05:56

Hrvatski boksač Marko Milun (24) u superteškoj kategoriji nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu. 
Iskusni Englez Frazer Clarke, jedan od favorita, porazio ga je jednoglasnom sudačkom odlukom (5-0). Milun je tijekom meča dobio brojna upozorenja zbog preniskog držanja glave, a sve ga je na kraju i koštalo pobjede. 

Clarke je uspio nametnuti svoj stil borbe, a prvoj i drugoj rundi bilo je puno guranja i hrvanja. Borci su imali žestoko otvaranje te je Clarke iz klinča uspio plasirati i dva jaka udarca zbog čega je sudac Milunu dva puta brojio. 

Marko je u trećoj rundi išao na sve ili ništa, ali Englez je sve napade izdržao te u konačnici izborio četvrtfinale. 

"Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu. Sve što sam radio, radio sam upravo zbog ove prilike koju sam nažalost propustio. Što se tiče meča, nikad se nisam izvlačio pa tako neću ni ovaj put. Oboje smo dali sve od sebe i u žaru borbe sam izgubio svijest na samom početku. Sumnjam na probijeni bubnjić, ali što god da je, nisam bio u potpunosti svjestan meča", napisao je Milun pa nastavio:

"Želim se zahvaliti svima koji su me nesebično podržavali ovih 5 godina u kojima sam prošao sve od najviši vrhova i najdubljih ponora. Najviše mojoj obitelji, treneru Leonardu Pijetraju i bratu Savageu (Alen Babić, op.a). Završavam olimpijski proces od 4 godine s osjećajem zadovoljstva i sreće. Moja ljubav prema boksu je obogaćena još jednim velikim iskustvom i u budućnosti možete očekivati još puno od mene. Moja malenkost i najteži sport na svijetu smo tek na početku meča", napisao je na Facebooku Milun nakon borbe. 

Emotivni Babić: Vidim da su svi zauzeti izborima i nisu se sjetili objaviti da Milun ide po Tokio...
Emotivni Babić: Vidim da su svi zauzeti izborima i nisu se sjetili objaviti da Milun ide po Tokio...

Na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza navodi se kako prema HBS-u postoji kombinacija da bi se Milun mogao plasirati i preko bodovne liste Svjetske boksačke federacije jer iz Pariza će se izravno kvalificirati samo četiri superteškaša, ali prema njegovim riječima reklo bi se da je ostao bez plasmana na OI. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao