Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Minamino i Dabbur su opasni po nas, ali past će na Rujevici'

'Minamino i Dabbur su opasni po nas, ali past će na Rujevici'
1

DOBRO IH ZNA Matej Jelić stigao je u Rijeku kao napadačko pojačanje iz bečkog Rapida. U dresu tog kluba nije uživao igrajući protiv Salzburga pa vjeruje da ga u Rijeci čeka puno bolja situacija

VIDEO

Rijeka je uoči velikog okršaja sa Salzburgom u kvalifikacijama za Ligu prvaka osigurala usluge igrača koji Austrijance dobro poznaje. Riječ je o napadaču Mateju Jeliću (26) koji je od 2015. nosio dres bečkog Rapida.

Stigao je na jednogodišnju posudbu, a naš prvak imat će pravo prvokupa sljedeće ljeto.

Rođenom Našičaninu Rijeka je deveti klub u karijeri i nakon 'obilaznih' puteva preko Lokomotive, Lučkog, Karlovca, Rudeša i Žiline, stiže u najboljim godinama u najbolju hrvatsku momčad.

- Očekujem da će Rijeka i ove godine opet biti dobra i osvojiti duplu krunu. Neće biti lako, ali vjerujem da smo najbolji i da imamo kvalitetu za to - rekao nam je Matej za početak.

Poznata je priča kako je 2012. proveo deset dana na Kantridi.

- Bio sam ovdje na probi i moram reći da sam tu zadovoljio, ali situacija u klubu nije bila dobra i nismo se uspjeli dogovoriti oko uvjeta.

Danas bi njegova direktna konkurencija trebao biti nedodirljivi Mario Gavranović, ali Jelić je u Žilini igrao i na pozicijama iza isturene špice. Ništa mu nije strano.

- Osobni cilj je nametnuti se treneru Matjažu Keku i početi igrati. Nadam se da će golovi doći brzo. Neću si postavljati zamišljenu kvotu golova, meni je najvažnije da igram dobro, a onda stižu i golovi - kaže Matej.

Konkurent Gavranović tehnički je profinjen igrač. Jelić bi Rijeci trebao donijeti - mišiće.

- Mislim da sam fizički dosta dobar i po tom pitanju mogu donijeti Rijeci puno, s mojom agresivnošću i brzinom - smatra napadač.

Rijeku danas očekuje teško gostovanje protiv austrijskog prvaka Salzburga. Momčad koja hara Austrijom bila je i za njegov Rapid nedostižna.

Matej nije na terenu osjetio slast pobjede nad njima u svoje dvije godine boravka na Weststadionu. 

- Salzburg je jak baš na svim pozicijama. Igraju brzo i napadački i njihova najveća prednost je što imaju pojedince koji mogu riješiti utakmicu u bilo kojem trenutku i na bilo koji način - opisuje Jelić Salzburg pa ističe koga se posebno 'bijeli' trebaju čuvati.

- Od Salzburgovih igrača izdvojio bih Berishu (prvu utakmicu ne igra zbog crvenog, op.a.), Minamina i Dabbura kao najveću opasnost za nas. Ne volim procjenjivati šanse po postotcima, ali Rijeci dajem veće šanse za ulazak u playoff.

Svejedno, za njega je favorit jasan.

- Prednost Rijeke je naše zajedništvo koje vlada u klubu i uvjeren sam da u prvoj utakmici u Salzburgu možemo napraviti dobar rezultat, a u uzvratnoj potvrditi prolazak na punoj Rujevici - smatra.

Po pitanju HNL-a, Jelić ne dvoji.

- Rijeka je favorit za naslov prvaka i uvjeren sam da će se to opet dogoditi. Što se tiče Dinama i Hajduka, mislim da su 'modri' nešto kvalitetniji - zaključuje novo pojačanje Rijeke.

Jelić: Špica sam, ali i kao krilo puno zabijam i asistiram, pa ako treba...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani