Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mirko Bašić: Naši golmani na SP psihološki su potpuno pali

Mirko Bašić: Naši golmani na SP psihološki su potpuno pali
1

Mirko Alilović je emotivac, ali vratit će se, kaže naš proslavljeni golman Mirko Bašić. Naši golmani na Svjetskom prvenstvu nisu na onoj razini koja se od njih očekuje...

Mirko Alilović i Marin Šego zajedno su na utakmici protiv Danske obranili samo pet udaraca, a protiv Srbije tek dva više...

- Golmani nam nisu na razini na kojoj bi trebali biti. Iako niti Danac nije imao puno više obrana - kaže proslavljeni hrvatski golman Mirko Bašić i dodaje:

- Na Aliloviću se vidjelo da je potpuno izvan utakmice. Bojim se da je izgubio samopouzdanje i treba ga što prije vratiti. Osjetilo se to i na utakmici sa Srbijom, primao je previše golova s krila, a Danci su ga lako “probijali” i s vanjskih pozicija. Napravili su izvrsnu pripremu za utakmicu, sigurno su proučavali kako brani.

Bez Alilovićevih i Šeginih obrana naša će reprezentacija teško u borbu za medalje. Svjestan je toga i Bašić, no uvjeren je kako će naši golmani koji su sad Alilović i Pešić, ipak “probraniti”:

- Momčad ima povjerenja u golmane, no Alilović je emotivac, vidjelo se da mu je teško palo to što ne pomaže suigračima. Jer i sa samo dvije obrane mi smo držali rezultat s Dancima. Ne igramo tako loše. Uz malo čvršću obranu i golmanima će biti puno lakše. Uvjeren sam da će u sljedećim utakmicama biti puno bolji.