Obavijesti

Sport

Komentari 513

Kruna karijere: Mirko Filipović osvojio K-1 World Grand Prix!

Kruna karijere: Mirko Filipović osvojio K-1 World Grand Prix!
29

Mirko Filipović pred više od 15.000 navijača u Areni Zagreb stigao je do pojasa K-1 prvaka. Cro Cop je sredio trojicu, Jarrella Millera, Pavela Žuravljeva i Ismaela Londta

VIDEO

Jarrell Miller, Pavel Žuravljev pa Ismael Londt. Mirko Filipović nanizao je trojicu boraca i osvojio K-1 World Grand Prix! Prije 14 godina izgubio je u finalu od Ernesta Hoosta. No u svom dvorištu je podigao trofej kojim je zaokružio fantastičnu karijeru. 

- Mirko pada. Samo trebam ući u ring i razbiti mu tu staru njušku - tako je najavio četvrtfinale protiv Mirka Amerikanac Jarrell Miller. 

No ispostavilo se da je Miller ipak samo lajavac. Mirko je rutinski odradio borbu, pobijedio jednoglasnom odlukom i poslao Amerikanca na tribine. 

Uslijedila je borba protiv Pavela Žuravljeva. No Ukrajinac nije imao šanse. Mirko je bio puno bolji nego u prvoj borbi. Žuravljev je bio na rubu nokauta, nekako je izdržao do kraja. No opet, jednoglasna odluka sudaca. Mirko je prošao u finale. 

Tijekom Mirkove borbe protiv Žuravljeva stigla je šokantna vijest. Marokanac Badr Hari koji je pobijedio u četvrtfinalu Zabita Samedova slomio je stopalo i morao je u bolnicu. Nije se Badr Hari mogao boriti protiv Ismaela Londta. Na njegovo mjesto trebao je doći Zabit Samedov. No i on se ozlijedio. 

Onda je počela prava drama u Areni. Svi su tražili bosanskohercegovačkog borca Dževada Poturaka koji je slavio u rezervnoj borbi i trebao je zauzeti mjesto u polufinalu. No Dževada nije bilo nigdje. Ipak su ga pronašli i "BH Machine", kako mu je nadimak, dobio je šansu iz snova.

No nije uspio namučiti Ismaela Londta koji je osigurao finale protiv Mirka. Finale iz snova. Mirko nije mogao bolje izabrati. Badr Hari se ozlijedio, a opasni Rumunj Morosanu ispao je na početku. 

A onda finale. Na drugoj strani Ismael Londt. Mirko je rezervirano ušao u borbu. A onda druga runda. Toliko je čuvao legendarni high kick. I ispucao ga u glavu Ismaela Londta. Srušio ga je na pod i sudac je morao odbrojavati. Bilo je to dovoljno za povijest. Dovoljno za pobjedu. Mirko je uz Prideov naslov osvojio i naslov K-1. Bravo, majstore. 

Mirko: Kad već svi odustaju, dajte mi milju da odem doma

Ismael Londt nije imao pojma protiv koga se bori u polufinalu. Trebao je tamo biti Badr Hari, no on je prevezen u bolnicu. Slomio je stopalo. Zabit Samedov također nije mogao nastupiti zbog ozljede. Svi su u dvorani tražili Dževada Poturaka iz BiH koji je pobijedo u rezervnoj borbi. 

- Kad već imaju toliko problema s odustajanjem, neka mi daju milju da odem doma - rekao je Mirko uoči finala protiv Ismaela Londta.

Zanimljivosti:

  • Mirko je drugi Hrvat pobjednik K-1 (Branko Cikatić 1993.)
  • Filipović ide kući sa 4,6 milijuna kuna u džepu
  • Mirko je 1999. godine u finalu K-1 izgubio od Hoosta
  • Prvi put u 20 godina K-1 se održao izvan Japana
  • Jarrell Miller je do borbe protiv Mirka bio neporažen
  • Mirko je bio lakši od Millera čak 17 kilograma
  • Hari je prije K-1 finala proveo tri mjeseca u zatvoru
  • Mirko je osvojio K-1 s 38 godina i 186 dana
  • Mirko nakon Prideovog naslova ima i naslov u K-1

K1 WGP finale: Mirko Filipović VS Ismael Londt

TREĆA RUNDA Posljednja runda. Zadnje tri minute borbe. Mirko je u velikoj prednosti kod sudaca. Londt mora krenuti na sve ili ništa. Londt je žestoko krenuo, Mirko je bio u problemima, no vratio se! Izdržao je Mirko. Je li to dovoljno za pobjedu? Suci će uskoro odlučiti! Mirko Filipović pobjednik je K-1 World Grand Prixa! Jednoglasnom sudačkom odluko. Bravo, majstore!

DRUGA RUNDA Počela je druga runda finala između Mirka i Ismaela Londta. Čuvao je ovo Mirko za kraj! Kakav high kick! I Londt je bio na podu! Navalio je Mirko po naslov. No Londt se nekako jedva držao na nogama. Ipak je izdržao do kraja druge runde. Mirko je sad u velikoj prednosti.

PRVA RUNDA Počeo je spektakl! Mirko protiv Ismaela Londta u K-1 finalu!  Odlično je Mirko počeo, ali pred kraj runde je Londt bio nešto bolji. Izjednačeno zasad. Mirko je možda zadao više čistih udaraca od Londta.

<<< Mirko Filipović ide po naslov protiv Surinamca Ismaela Londta! Nije se Londt istrošio protiv Dževada Poturaka u polufinalu. Podsjećamo, Poturak je upao umjesto Badr Harija koji je slomio stopalo i Zabita Samedova koji nije mogao nastaviti zbog teže ozljede.

K1 WGP polufinale: Ismael Londt VS Dževad Poturak

DRUGA RUNDA Počela je druga runda. Dobro je Poturak krenuo, ali onda kraj. Iz kuta Dževada Poturaka bacili su ručnik što je značilo da je pobjednik Ismael Londt. Mirko će se boriti protiv "Gospodina bola" kako je nadimak ovom Surinamcu.

PRVA RUNDA Počelo je drugo polufinale. Dževad Poturak protiv Ismaela Londta. Izjednačeno je protekla ta prva runda. Dževad Poturak ima podršku publike u Areni Zagreb. No sigurno mu nije bilo lako pripremiti se za borbu u tako kratkom roku.

<<< Trebao je to biti pravi spektakl. Badr Hari protiv Ismaela Londta. Ali tijekom polufinalne borbe između Mirka i Žuravljeva stigla je vijest da je Badr Hari slomio stopalo. Hitno su ga prevezli u bolnicu. Njegovo mjesto trebao je zauzeti Zabit Samedov koji je izgubio od Harija u četvrtfinalu. Ali i on je ozlijeđen. Zato je upao Bosanskohercegovački borac Dževad Poturak kojeg su organizatori tražili po dvorani. Poturak nije ni sanjao da će dobiti ovakvu šansu.

K1 WGP polufinale: Mirko Filipović VS Pavel Žuravljev

TREĆA RUNDA Posljednja runda! Gotovo je! Mirko je to rutinski odradio i trebao bi slaviti. Čekamo sudačku odluku. Mirko Filipović je u finalu K-1! Jednoglasnom odlukom! Sjajna borba. Puno bolja nego prva borba protiv Jarrella Millera. 

DRUGA RUNDA Počela je druga runda. Odlična druga runda! Mirko je pred kraj umalo nokautirao Žuravljeva. Bio je to sjajan lijevi direkt koji je dobro uzdrmao ukrajinskog borca. Spasilo je zvono Žuravljeva koji će u trećoj rundi morati riskirati jer Mirko vodi.

PRVA RUNDA Ovoga puta Mirko je u borbu ušao u prepoznatljivom tonu, uz zvukove pjesme "Wild Boys". Mirko Filipović protiv Pavela Žuravljeva. Potpuno drugačiji tip borca od Jarrella Millera. Žuravljev je sjajan tehničar, odlično boksa i Mirko će morati promijeniti taktiku u odnosu na prvu borbu. Solidno je Mirko odradio prvu rundu. U blagoj je prednosti naš borac. No runda je protekla u ispitivanju snaga. Jedan udarac ipak je sjeo. Bio je to Mirkov udarac nogom u tijelo.

<<< Nakon dva prestižna meča slijedi prvo polufinale K-1 World Grand Prixa. Mirko Filipović borit će se protiv Ukrajinca Pavela Žuravljeva. Neugodni Ukrajinac u četvrtfinalu je pobijedio Morosanua. Žuravljev je sjajan tehničar, odlično boksa i Mirku neće biti lako. 

K-1 WGP četvrtfinale: Hesdy Gerges VS Ismael Londt

<<< Na redu je posljednja borba četvrtfinala. Egipćanin Hesdy Gerges protiv Ismaela Londta. Gerges je visok, čvrst i jako opasan. No niti Ismael Londt nije za "baciti". Nadimak mu je "Gospodin bol", to dovoljno govori o njemu. Kako je krenuo Ismael Londt! Navalio je na Gergesa u prvoj rundi. No Egipćanin se ipak pribrao. Druga runda bila je izjednačena. No u trećoj rundi Ismael Londt sjajnim je udarcem koljenom pobijedio Hesdyja Gergesa te izborio polufinale protiv Marokanca Badr Harija.

K-1 WGP četvrtfinale: Badr Hari VS Zabit Samedov

<<< Na redu je jedan od favorita, Marokanac Badr Hari koji će se boriti protiv Zabita Samedova. Badr Hari je tri mjeseca bio u zatvoru zbog premlaćivanja. Odmah je Badr Hari pokazao tko je gazda. Srušio je Samedova, činilo se kako je sve gotovo. Ali onda čudesan povratak Samedova. Badr Hari je pred kraj prve runde bio u velikim problemima. Spasilo ga je zvono. Druga runda je prošla izjednačeno. No na kraju ipak bez iznenađenja. Suci su jednoglasnom odlukom poslali Badr Harija u polufinale.

K-1 WGP četvrtfinale: Mirko Filipović VS Jarrell Miller

TREĆA RUNDA Posljednja runda. Mirko je opet bio dosta rezerviran, ali Jarrell Miller s druge strane nije napravio baš ništa. Većina runde protekla je u klinču. Čeka se odluka sudaca. Mirko Filipović jednoglasnom odlukom ide u polufinale!

DRUGA RUNDA Počela je druga runda borbe! Mirko je bio bolji! Američki boksač nije pokazao ništa. Mirko je imao par čistih udaraca i čini se kako je u blagoj prednosti kod sudaca. No Mirko je ušao dosta rezervirano u meč. Dosad niti jedan low kick. Morat će paziti Mirko u trećoj rundi da ne zaluta neki udarac od Amerikanca.

PRVA RUNDA Mirko je u ring ušao prepun samopouzdanja. Nije izašao uz pjesmu koja ga je dosad pratila u karijeri. Umjesto "Wild Boysa" od Duran Durana, izabrao je pjesmu Ennija Morriconea "Ecstasy of Gold". Dobro je krenuo Mirko, odmah s udarcem u jetru. No runda je prošla izjednačeno. Možda mala prednost hrvatskom borcu. Dosta su obojica proveli u klinču. To bi Mirko morao izbjegavati jer je Miller 17 kilograma teži.

<<< Na redu je ono što svi nestrpljivo čekamo. Mirko protiv Jarrella Millera!

K-1 WGP četvrtfinale: Catalin Morosanu VS Pavel Žuravljev

<<< U polufinale je prošao Ukrajinac Pavel Žuravljev! Vidjeli smo dva suprotna svijeta. Morosanu je krenuo žestoko, bez nekakve taktike, dok je Žuravljev sjajan tehničar. Ukrajinac je s dva dobra udarca u prvoj rundi smirio Morosanua i dok kraja je kontrolirao meč. Slavio je Žuravljev sudačkom odlukom i sad čeka pobjednika između Mirka Filipovića i Jarrella Millera.

<<< Sad slijedi ono pravo. Počinje finalni program. Prva borba četvrtfinala je na redu. Catalin Morosanu protiv Pavela Žuravljeva. Morosanu je žestoki borac. Nadimak mu je "Smrt s Karpata", bivši je ragbijaš i u Zagreb stiže s četiri uzastopne pobjede.

K-1 WGP rezervni meč: Dževad Poturak VS Sergei Laščenka

<<< Pobjednik rezervne borbe, koja služi ako se netko od glavnih boraca ozlijedi, je Dževad Poturak iz BiH!

<<< Počeo je K-1 World Grand Prix. Prva je na rasporedu rezervna borba između Dževada Poturaka i Sergeja Laščenka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 513
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige