Obavijesti

Sport

Komentari 14

Mirna Jukić: Rano se oprostio baš kao i velika Janica Kostelić

Mirna Jukić: Rano se oprostio baš kao i velika Janica Kostelić
8

Mario se povukao s 26 godina, kao i 'hajdukovac' Ivan Gudelj. Bivši izbornik Nikola Pilić i plivačica Mirna Jukić žale što je Ančić tako rano napustio svoju karijeru...

VIDEO

Bili smo jako vezani. Mario je sjajan mladić, sigurno je mogao još dugo ostati među deset najboljih tenisača da nije bilo te nesretne mononukleoze, rekao je Nikola Pilić, peterostruki pobjednik Davis Cupa, nakon što je saznao da je Mario rekao “zbogom”.

Šjora Niku, kako mu je i Ančić tepao, nije iznenadila ta informacija.

- Nazvao me i rekao mi da je stigao kraj. Mučio se s ozljedama i znao sam da će se teško ikad više vratiti - kazao je 71-godišnji Pilić, najuspješniji izbornik u povijesti.

Mirna Jukić, Vukovarka koja je Austriji donijela pet zlatnih medalja s europskih prvenstava, povukla se sa samo 24 godine.

- Dečko (Jürgen Melzer, nap. a.) mi je rekao za Marija. Jako su dobri, obavijestio ga je SMS-om. Žao mi ga je, zaista se napatio - rekla je bivša plivačica i nastavila:

- Meni su rekli da sam sretna što sam sama odlučila povući se, što me nikakve velike ozljede nisu na to natjerale.

Prekinula je karijeru krajem prošle godine.

- Bio je to emotivan trenutak za mene, cijela karijera preletjela mi je pred očima. Oproštaj profesionalca nije lak, treba se poslije vrlo dobro prilagoditi životu bez treninga, bez omiljenog sporta - kazala je jedna od naboljih austrijskih sportašica u 21. stoljeću.

Uvjerena je da je mogao osvajati najveće svjetske teniske turnire.

- Baš kad se probio u Top 10, uhvatila ga je bolest i sigurno je mogao ići još gore. No što je, tu je, Mario se sad okreće prema novoj karijeri, onoj životnoj - rekla je 25-godišnja plivačica i zaključila:

- Otišao je prerano, baš kao Janica!

S Ivanom Ljubičićem osvojio je Davis Cup 2005. godine u Bratislavi i to će u karijeri Marija Ančića ostati ispisano zlatnim slovima. Velika pobjeda...

- Mučio se zadnje tri godine, baš mi ga je bilo žao. Mogao je puno više da nije imao toliko pehova s ozljedama - rekao je 31-godišnji Ivan, koji ovog tjedna igra na turniru u Dubaiju, i zaključio:

- Baš šteta što ga više neću vidjeti na Touru. Ostali smo u dobrim odnosima i nadam se da ćemo uskoro na večeru.

Mario se povukao s 26 godina, kao i Hajdukov Ivan Gudelj

Janica Kostelić

Najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena prekinula je karijeru s 25 godina.

- Ne mogu više. Zbog mnogih problema s ozljedama prekidam karijeru - rekla je Zagrepčanka, koja je u tom trenutku bila najbolja skijašica na planetu.

Janica se službeno oprostila u travnju 2007. godine u Tomislavovu domu na Sljemenu.

Matej Mamić

Mamić je košarkašku karijeru počeo 1995. u seniorskoj momčadi KK Splita. Dvije godine poslije odlazi u Galatasaray. Nakon Turske četiri je sezone proveo u Ciboni, tad je igrao i u dresu hrvatske reprezentacije. U berlinskoj Albi stekao je veliku popularnost 2004., a karijera mu je 2005. naglo prekinuta teškom ozljedom kralježnice koju je zaradio pri padu tijekom utakmice. 

Ivan Gudelj

Čudo iz Imotskog već je od rane mladosti pokazivao naznake velikog talenta. Karijeru je počeo i završio u splitskom Hajduku, u čijem je dresu odigrao 362 utakmice i postigao 93 gola. Posljednja utakmica bila mu je protiv Crvene zvezde 1986. godine na Poljudu. Tad je osjetio veliku iscrpljenost ne znajući da mu zbog Hepatitisa B propadaju mišići.

"Uzor mladim sportašima koji će puno nedostajati"

Ljubičić: Pamtimo broncu

Naša zajednička brončana medalja bila je prvi veliki rezultat za obojicu. Taj događaj iz Atene 2004. godine nikad nećemo zaboraviti, rekao je Ivan Ljubičić, trenutačno 14. tenisač na svijetu.

- Pametno je što je paralelno studirao. Bit će sjajan pravnik - zaključio je.

Rađa: Mogao je daleko

Šteta. Mlad čovjek. Bio je jako perspektivan. Baš kad se krenuo uspinjati, snašle su ga ozljede, komentirao je Dino Rađa oproštaj 26-godišnjeg Ančića.

- Jako me taj slučaj podsjeća na prerani oproštaj Ivana Gudelja. I on je otišao s 26 godina zbog bolesti. Nažalost, puno je takvih slučajeva - zaključio je Dino Rađa, bivši košarkaš Boston Celticsa.

Vlašić: Tužan trenutak

Uvijek je tužan trenutak u kojem se netko oprašta. Bio je na najboljem putu da ostvari vrhunsku karijeru, ali i ovako će se uvijek s ponosom moći sjetiti što je sve učinio za malo vremena, rekla je Blanka Vlašić, a njezin otac je zaključio:

- Sad ga čeka stresna prilagodba na život bez sporta. No uspjet će Mario.

Prpić: Otišao je prerano

Nije mu bilo lako to odlučiti. No imao je jako uspješnu karijeru, ali mogla je biti i puno uspješnija da su mu ozljede dopustile, rekao je Goran Prpić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije.

- Jako će nam nedostajati u momčadi. Šteta, otišao je prerano - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku