Sport

Komentari 160

Mirtina poruka dinamovcima? 'Ne daj svijetu da promijeni tvoj osmijeh, ti njime mijenjaj svijet'

Mirtina poruka dinamovcima? 'Ne daj svijetu da promijeni tvoj osmijeh, ti njime mijenjaj svijet'

Nogometaši Dinama nisu došli dati izjave u Hajdukovu emisiju nakon što su slavili u derbiju (2-1), a začudilo je to voditeljicu Mirtu Šurjak koja se prvi put oglasila nakon 'incidenta'

Uvijek su u studiju igrači obje momčadi jer je to profesionalno, i svi se odazovu, pobijedili ili izgubili. No, igrači Dinama nisu došli, rekla je Mirta Šurjak u emisiji 'Hajduk digital live' nakon pobjede Dinama u Splitu (2-1), a nakon toga je krenulo prepucavanje dva najveća hrvatska kluba preko medija. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Mirtom Šurjak

Nakon svega smo pokušali kontaktirati Mirtu, ali ona nije željela komentirati spornu situaciju. Ipak, oglasila se na svom Instagram profilu.

- Koristi osmijeh kako bi mijenjao svijet, ne daj svijetu da promijeni tvoj osmijeh - napisala je voditeljica.

Je li to bila poruka glavnim rivalima splitskog kluba kako neće skinuti osmijeh s njenog lica? Moguće. Prvi je to put da u emisiji 'bilih' nakon utakmice izjave nije dao nitko iz gostujućih redova, a 'modri' su kasnije i preko glasnogovornika Alena Lesičkog poslali jasnu poruku:

Pogledajte emisiju (tema nedolaska Dinamovih igrača kreće od 9:00):

- Dinamo ima obavezu prema nositelju TV prava i to smo uredno ispunili, za razliku od nekih klubova koji često to eskiviraju. Ovdje je riječ o internoj emisiji HNK Hajduk. Uostalom, u Europi je pravilo da se takve stvari poput gostovanja igrača i trenera dogovaraju prije utakmice, a ne da ih se navlači za rukav ispred svlačionice kao da smo na placu. Kolege iz Hajduka će to valjda naučiti s vremenom - rekao nam je glasnogovornik Dinama te nadodao kako ni na domaćim utakmicama nema razgovora s novinarima, osim službenih izjava, sukladno uputama HZJZ-a i epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja zaraze korona virusom.

Izazvalo je to i reakciju 'bilih' čiji je Odjel za odnose s javnošću poručio: 

- Moramo demantirati navode glasnogovornika Dinama koji je izjavio da se igrače potezalo za rukav nakon utakmice. Glasnogovornika Dinama se pitalo želi li da njegovi igrači sudjeluju u Hajdukovoj emisiji na što je on odgovorio: “Ne biste ni vi došli u našu emisiju”. Dosadašnja praksa sa svakim gostujućim klubom je bila da se njihovim igračima i trenerima dala prilika za kratak osvrt na utakmicu uz dozvolu press službe ili glasnogovornika gostujućeg kluba, a tom praksom smo se vodili i ovaj put. A priče s placa ostavljamo onima koji se vole spuštati na taj nivo.

Najčitaniji članci