Obavijesti

Sport

Komentari 37

Rijeka ispustila Keka! Mišković otkrio: 'Sve smo već dogovorili s trenerom pa je dobio koronu'

Rijeka ispustila Keka! Mišković otkrio: 'Sve smo već dogovorili s trenerom pa je dobio koronu'
4

Palikuča nije promašaj, prijelazni je rok bio dobar, ali treneri nisu pripremili momčad, to je njihov posao u koji se ne miješam. Ali trenere sam postavio ja pa sam ja i kriv sam za loš start, kaže Rijekin gazda

VIDEO

Serse Cosmi (64) rijetko se gdje zadržava duže od godinu dana, ali Rijeka nije u situaciji da si u ovome trenutku može priuštiti pogled tako 'daleko' unaprijed. Na Kvarneru je počela era dinamitnog trenera iz Umbrije koji je, već gledajući prvi trening, snimio manjak kohezije i višak ležernosti kao temeljne probleme ove momčadi.

Pa će društvo od sutra u karantenu do subotnje utakmice s Osijekom (Rujevica, 18:30), a danas se igrači mogu inicijalno dokazati na zatvorenom oglednom dvoboju s jednim protivnikom iz susjedstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Serse Cosmi u Rijeci

Pokretanje videa...

Serse Cosmi u Rijeci 00:50

U moru izjava koje je Cosmi dao na svojoj prvoj riječkoj press-konferenciji neke su ostale po strani, baš kao i istup predsjednika Miškovića na lokalnoj radio postaji dva sata prije toga te dolazak zadnjeg veznog Damjana Pavlovića iz Standarda iz Liegea.

Cosmi je u svom prvom medijskom istupu istaknuo punu solidarnost s Tadićem i Budicinom:

- Ova naša profesija, taj trenerski posao... To je prokleta profesija. I ja sam siguran da su moji prethodnici dali sve od sebe kao što ću i ja davati svojih 100% za Rijeku ama baš svaki dan. Nije ovo posao u kojem ti igračka prošlost jamči da ćeš biti dobar trener. Vidim tendenciju da sve više mladih trenera odmah u ruke dobiju prve momčadi velikih klubova i na mislim da je to dobar trend - pričao je novi šef, a off the record podvukao stav koji jako puno govori o tome kako zapravo gleda na taj sport koji mu je 'zarobio' dušu i srce još prije nego je sjeo u školske klupe:

- Najljepši i najbolji je ulični nogomet. Onaj koji se igra na improviziranim terenima, po kvartovima i livadama. Tu se rađaju igrači. Jer to je nogomet i pun vica i tehnike, a istodobno te čeliči za duele s većima i jačima - rekao je čovjek iz naroda, Serse Cosmi.

Cosmi: Ženo, oprosti, diže me samo nogomet. Petko je možda i najbolji kojeg sam vodio...
Cosmi: Ženo, oprosti, diže me samo nogomet. Petko je možda i najbolji kojeg sam vodio...

Rijeka je danas predstavila i mladog Belgijanca srpskog podrijetla te mladog srpskog reprezentativca, 21-godišnjeg Damjana Pavlovića.

Dečko nam je en passant, na marginama 'Cosmi daya', rekao da je u punom treningu i odmah spreman uskočiti u vatru, a lijepo je bilo čuti da je klub doveo igrača koji sam za sebe ne kaže da je 'desetka' ili 'box to box', da se 'najbolje osjeća bliže protivničkom golu' nego je jasno i glasno rekao: Ja sam zadnji vezni, igram ispred obrane kao korektor veznog reda.

U mikrofon klupske TV je pak podvukao:

- Uvjeti za rad su savršeni, a grad predivan. Idemo raditi. Dojmovi su, dakle, super, sve je odlično. Naravno, znamo da trenutačno situacija nije kakvu želimo, ali.... Možemo samo ići na bolje. Zna se dogoditi pad u momčadima, ali na nama je da se: popnemo visoko.

A to visoko, to je: plasman u Europu i što dalje u kupu. Dakle, kao svake godine! Ovaj očajno loš start nije promijenio Miškovićevu ambiciju ni za pola posto.

- Ambicije su iste kao i uvijek. Ja vam tvrdim da ovi igrači to mogu i da sad imaju trenera s kojim to mogu, a onda... Bože moj, vidjet ćemo jesam li u pravu ili ne - pričao je predsjednik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković u eter Radio Rijeke.

- Cosmi je veliko ime s velikim znanjem i iskustvom, na njemu je da nas vrati na mjesto na kojemu trebamo biti. Sretan sam i zadovoljan, čovjek je pun volje i energije. Znamo da je strog, pozitivan i energičan trener. Imali smo dogovorenog trenera kada je završila sezona, nakon što je Tomić otišao odmah smo krenuli u potragu za novim imenom. Ne smijem reći njegovo ime, jer nije prikladno, on je već dogovorio stručni stožer - pričao je Mišković.

Novi trener Rijeke: Puštao sam igračima porniće za motivaciju
Novi trener Rijeke: Puštao sam igračima porniće za motivaciju

- Nažalost, dan prije početka priprema on se razbolio (korona, nap.a.), mislili smo da će oporavak trajati kraće, pa smo odugovlačili, otegnulo se sve na tri, četiri tjedna pa smo odlučili da s momčadi nastavi raditi stručni stožer koji je on odabrao, Tadić i Budicin. Stalno se govori da nikada nismo dali priliku domaćim trenerima. Evo, dobili su šansu. Odluka je moja i ako je netko krivac za ovakav izbor, onda sam to - ja! Oni su obojica klupski vojnici, mogu se vratiti u klub kada god žele, ali nažalost nije išlo. To se vidi po svemu, po rezultatima i svemu ostalom. Još jednom hvala Tadiću i Budicinu, a mi idemo dalje s novim trenerom.

Trener koji je trebao preuzeti Rijeku je Matjaž Kek, jedan od najpametnijih ljudi koji možete zamisliti, ali i on je već bio uhvaćen u pregovaračku Miškovićevu mrežu. Dok se nije ispriječio virus.

Križevci: 2. kolo nogometnog kupa između Radnik Križevci i HNK Rijeka

Miškoviću je realna procjena dio dnevne poslovne strategije, ali ima i optimizam usađen u DNK. No čak ni on nije mogao naći više od jednog pozitivnog segmenta u dosadašnjem dijelu sezone.

- Jedina pozitivna stvar ova dva mjeseca bili su navijači i zamolio bi ih da daju potporu novom treneru i igračima iako prema prikazanom oni to nisu zaslužili. Roster je dobar, samo neke stvari treba posložiti u glavama.

Presidente se osvrnuo na stručnu politiku i budućnost kluba u tom smislu te, unatoč novinarskom inzistiranju da se ocrni rad dojučerašnjeg sp.dir. Palikuče, ostao gospodin kada priča o ljudima s kojima je surađivao:

- Sportski direktor je Srećko Juričić, koji se u ovih desetak godina pokazao kao najbolje rješenje. On zna posao i imat će pomoć koju bude trebao, koju zatraži. A Palikuča: nije bio promašaj. Palikuča je odradio svoj posao, bio je jako vrijedan, ima svoj sistem rada, ali ni jedan potez nije mogao sam povući. Da je došao trener s kojim smo se dogovorili, Palikuča bi još uvijek bio sportski direktor! - misli presidente.

Rijekin Švicarac iz Donjecka: Mi igrači moramo početi igrati tako da se vidi imamo li muda ili ne!
Rijekin Švicarac iz Donjecka: Mi igrači moramo početi igrati tako da se vidi imamo li muda ili ne!

- Igrači koji su došli su dobri, pa nisu došli iz pete lige. Ne mislim da je odrađen loš prijelazni rok, ovi igrači su odlični za Rijeku, a zašto se nisu posložili, ne znam. Možda sam u krivu, vrijeme će pokazati. Budžet je isti kao prošle sezone, ponavljam nije bio problem u prijelaznom roku. To su igrači koji su igrali u ozbiljnim ligama, ne vjerujem da su preko noći izgubili snagu i znanje. Treneri nisu uspjeli pripremiti momčad, to je trenerski posao u koji se ne miješam. Ali trenere sam postavio ja pa zato ponavljam, ako tražimo krivce za ovaj loš start: ja sam krivac! Okay?

Prije tjedan dana 'Pogriješili smo' je javno i glasno rekao Juričić, misleći na klub kao cjelinu. Mišković je stvar korigirao još jasnijim i glasnijim 'Ako tražite odgovorne i krivce onda sve svalite na moja leđa' pa onda poslao jasnu i glasnu podršku igračima:

- Svi treneri dosad su mi došli s imenima igrača na koje ne računaju. Rožman je maknuo četvoricu, ako tako procijeni normalno da i Cosmi to može napraviti. Jednog, dvojicu ili desetoricu! Što se dogodilo Rožmanu? Ništa. Nitko im se ne miješa u posao i na kraju dana oni su odgovorni za svoje odluke. Cosmi je tu da radi i Rijeku vrati na mjesto na kojem treba biti. A to je: u vrhu hrvatskog nogometa - zaključio je Damir Mišković ponovivši kako je deal s izraelskim investitorima, o čemu smo ekskluzivno pisali, moguć, ali nije sve gotovo samo zato što se on i Avram Grant povremeno nađu na večeri u Dubaiju ili Opatiji.

Bivši trener Chelseaja Grant želi obnoviti Kantridu! 'Istina je, u ozbiljnim smo pregovorima...'
Bivši trener Chelseaja Grant želi obnoviti Kantridu! 'Istina je, u ozbiljnim smo pregovorima...'

Predsjednik je opet našao trenera, nekako... Na svoju sliku i priliku. Jedini neupitni, a baš tihi autoritet u ovih više od 10 godina bio je Igor Bišćan. Frajer koji ne treba dizati glas da bi ga se slušalo.

Klub i momčad sad su u rukama dueta Mišković-Cosmi. Zajedno imaju debelo preko 100 godina, ali obojica su karakterom i energijom hodajući vulkani.

Naravno, iako je Jose Mourinho za Cosmija rekao da je 'trenerski čarobnjak Merlin' ipak nitko nema čarobni štapić, za sve treba vremena i jako puna rada. No vrijeme mlakih tipova i konfuzije u Rijeci je prošlo. Počela je era u kojoj će igrači u Rijeci ili preuzeti odgovornost ili će postati - bivši igrači Rijeke.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora