Obavijesti

Sport

Komentari 28

Rijekin Švicarac iz Donjecka: Mi igrači moramo početi igrati tako da se vidi imamo li muda ili ne!

Rijekin Švicarac iz Donjecka: Mi igrači moramo početi igrati tako da se vidi imamo li muda ili ne!
3

Dečko rođen u Donjecku, odrastao u Švicarskoj, školovan u Italiji, tek na početku prave karijere i borbe za svoje mjesto pod suncem svima je održao lekciju iz toga što znači riječko 'krepat ma ne molat'

VIDEO

Pozitivno? Reakcija igrača u drugom poluvremenu. Trudili su se, vidjelo se koliko im je stalo. Na kraju zabili i taj gol i vidjeli ste koliko su se veselili iako je bio samo za ublažavanje tog 1-3 poraza. A dobio sam i neke korisne informacije o kvaliteti igrača koji su došli u finišu prijelaznog roka.

To je ono što je po svršetku utakmice u kojoj je Rijeka očekivano bila posve inferiorna Dinamu rekao v.d. šefa riječke struke Fausto Budicin. I najavio: 'Sljedeće tri utakmice do reprezentativne pauze shvatiti i odigrati onako kako jesu, baš jako bitne. I onda se - resetirati'.

POGLEDAJTE VIDEO: Crno doba, crni dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Rijeka je zadnja na tablici, a Budicin je i sam shvatio kako će 99% upravo on voditi još barem te tri utakmice. U subotu na Rujevici Osijek s novim trenerom, drugu srijedu odgođena utakmica 2. kola na Poljudu pa Šibenik na kod kuće. A nakon pauze još jedan Jadranski derbi, drugi u dva tjedna, ali taj se igra na Rujevici.

Oni koji su stigli zadnji ili među zadnjima ostavili su dobar dojam. Djuričin najmanje jer - igra u napadu. Rijeka je gledala kako Dinamo igra, jedini klasični napadač 99% vremena proveo je na centru. Lunetta je odigrao solidno poluvrijeme na lijevom bočnom, a ukrajinski Švicarac Nikita Vlasenko (na stranu čak i gol koji je zabio u 84') bio baš dobar na centralnom stoperu.

Ušao je u 14' jer se Krešić ozlijedio nakon samo 13 minuta igra. Vlasenko (21) je utrčao i stao zapovijedati obranom tj. stoperskim trojcem u kojem su uz njega stajali još Ivan Smolčić (22) i Niko Galešić (21). Obrana koja nikad nije igrala zajedno. Momčad koja nikad nije igrala zajedno. Još jedna od ilustracija konfuzije koju pokušava riješiti 41-godišnji trener.

Samopouzdanje na nuli, pred Rijekom je: duga i teška jesen
Samopouzdanje na nuli, pred Rijekom je: duga i teška jesen

Vlasenko je s klupe skočio k'o da je jedva dočekao tu prigodu. I tako odigrao cca 80 minuta na najtežem mogućem HNL gostovanju. Pun volje i motiva. U drugom poluvremenu on je bio taj koji je dizao glas na suigrače. Na pamet mu nije palo da iskače iz zadanih okvira. Dečko je jednostavno dao sve od sebe slušajući trenerove upute.

Naravno da ga to ne čini Van Dijkom ili Koulibalyjem, ali u ovoj Rijeci i to je - pozitivni iskorak. Jer Rijeka kreće doslovno od dna. Vraća se temeljima nogometne igre. Elementarnim temeljima. Budicin je tijekom tjedna preslišao svlačionicu, oduzeo svima pravo na alibije (posebno onim najiskusnijima od kojih se s punim pravom najviše očekivalo i još se očekuje).

Jer, napisali smo 500 puta i još jednom ćemo: u formiranju nove momčadi, sa 13-14 novih igrača i odlaskom 9-10 nositelja igre iz prošle sezone, sigurno se i griješilo ali... Sigurno nisu toliko loši kao što su dosad izgledali. U Šibeniku i Stockholmu to je čak izgledalo solidno. Nisu igrači toliko loši nego nisu bili momčad! Nego se igralo privatne utakmice i skrivalo po terenu.

Budicin: Netko je Selahiju dao dozvolu da ne igra jer se ženi. A zbog nogometa imam traume
Budicin: Netko je Selahiju dao dozvolu da ne igra jer se ženi. A zbog nogometa imam traume

Pa je na teren trebao utrčati stranac od 21 godinu koji je (iz Juventusa) došao prije mjesec dana i u petak debitirao u dresu s riječkim grbom da im pokaže kako se treba truditi na svom radnom mjestu. A onda im i objasnio u izjavi nakon utakmice:

- Iskreno, nisam očekivao da ću baš kod Dinama dobiti i jednu minutu, ali sretan sam što sam debitirao u Maksimiru. Dao sam gol no to nije bilo dovoljno. Opet smo izgubili. I zadnji smo... - pričao je Vlasenko.

- Mi jednostavno moramo više. Na nama u svlačionici je da odlučimo što zaista želimo napraviti i gdje želimo biti u HNL-u. Dakle, sve ovisi o nama, igračima!

Nema teže hrvatske nogometne lokacija za debi od Maksimira.

- A je, bilo je teško, ali i više nego dovoljna motivacija da se istrči i odigra dobra utakmica. Osijek na Rujevici? A ljudi, moramo odigrati tako da svima pokažemo da imamo muda. Moramo pobijediti, moramo kod kuće osvojiti tri boda. Jer mi smo ti koji na terenu moramo promijeniti ovu situaciju u kojoj se Rijeka našla.

Damjan Pavlović iz Standarda u Rijeku, novi riječki zadnji vezni
Damjan Pavlović iz Standarda u Rijeku, novi riječki zadnji vezni

Više vatre imao je Vlasenko u očima davajući izjavu nakon utakmice u Maksimiru nego neki njegovi suigrači u svim utakmicama koje su odigrali ove sezone.

I sve je objasnio svima kojima to dosad nije bilo jasno, a posebno ljudima s kojima dijeli svlačionicu. Zaboravimo smjene trenera i direktora, zaboravimo pogreške napravljene u prijelaznom roku i dosad odigranim utakmicama... Pokažimo disciplinu, borbenost i odgovornost!

Slušajte šefa i pokažite da imate muda. Dečko rođen u Donjecku, odrastao u Švicarskoj, školovan u Italiji, tek na početku prave karijere i borbe za svoje mjesto pod suncem svima je održao lekciju iz toga što znači riječko 'krepat ma ne molat'.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku