Sport

Komentari 16

Misterij Jordanovih očiju: Zbog čega su mu uvijek tako crvene?

Misterij Jordanovih očiju: Zbog čega su mu uvijek tako crvene?

Alkohol, cigare i obilje kocke. Gledatelje dokumentarca 'The Last Dance' zaintrigirao je jedan detalj - Jordanove oči uvijek su crvene i žućkaste. Je li prekomjerno oblijevanje godinama uzelo danak?

ESPN i Netflix emitiraju dugo očekivanu dokumentarnu seriju 'The Last Dance' u čast Michaela Jordana i legendarne generacije Chicago Bullsa.

Priča je o Jordanu i nevjerojatnim Bullsima koji su od 1991. do 1998. osvojili šest naslova prvaka NBA lige, a između ta dva 'threepeata' dogodio se Jordanov 'godišnji' od 18 mjeseci i odlazak u bejzbol. 

Sastoji se od deset epizoda, a tijekom dokumentarca mnogim gledateljima Jordan je zapeo za oko. Ne zbog samog sadržaja, lucidnih događaja ili veličanstvenih prisjećanja već zbog neuobičajenih očiju najvećeg svih vremena.

Pa o čemu se radi? Zašto su Jordanu oči crvene?

Alkohol i kocka, vječne ljubavi

Nije tajna da je još za vrijeme igračke karijere volio dobru kapljicu i da je nerijetko saznavao kako izgleda dno boce. Poroci su mu bili velika strast pa je provodio besane noći uz cigare i alkohol kockajući i igrajući poker.

Ustvari, Jordan se kladio na sve na što se kladiti dalo. Poker, golf (golf pogotovo), čak i kamen-škare-papir pretvorio je u igru nekog financijskog uloga.

U dokumentarcu se u jednom trenutku jasno vidi čaša s alkoholnim pićem, a prema glasinama upravo je to što najviše voli potegnuti - tekila za koju Insider tvrdi da košta nevjerojatnih 1800 dolara (oko 12 tisuća kuna).

Na koncu konca, i sam je ušao u biznis alkoholnih pića kada je s Jeanie Buss, suvlasnicom Lakersa, Wesom Edensom, suvlasnikom Bucksa, Wycom Grousbeckom, suvlasnikom Celticsa i njegovom tadašnjom zaručnicom Emilijom Fazzalari osnovao brend Cincoro. Cijene tih tekila kreću se između 65 i 1300 dolara.

Čak i dok je igrao sve su češće bile glasine da Jordan ima teških problema s alkoholizmom. Naposljetku, njegova strast prema alkoholu, kockanju i kurvama dovela je do razvoda braka s Juanitom Jordan kojoj je Michael nakon rastave morao isplatiti tada rekordnih 168 milijuna dolara.

Nije valjda žutica

Također, gledatelji dokumentarca primijetili su da su Jordanove bjeloočnice žućkaste. To je dovelo do nagađanja da ima problema s jetrom što pojašnjava žutinu njegovih bjeloočnica. Činjenica da godinama pije samo potkrepljuje tu tezu.

S druge strane, razlog bi mogao ležati i u cigarama koje Jordan prekomjerno konzumira. 

No, zbirno gledano znajući kakav život je vodio, brojni gledatelji pitaju se je li moguće da Jordan ima žuticu? Otkazuje li mu jetra od silnog provođenja tijekom života?

On sam odbija govoriti na tu temu pa gdje je prava istina za sada ostaje nerazjašnjeno.

Najčitaniji članci