Obavijesti

Sport

Komentari 730

Real je 'kralj' Europe: Treći put zaredom osvojio je Ligu prvaka

Real je 'kralj' Europe: Treći put zaredom osvojio je Ligu prvaka
27

Nogometaši Real Madrida po treći put zaredom osvojili su Ligu prvaka. Večeras je u finalu u Kijevu pao Liverpool 3-1. 'Redsi' su već u 31. minuti ostali bez Salaha i to je trenutak koji je odredio tijek susreta

VIDEO

Real Madrid je prvak Europe po 13. put! 'Kraljevi' su u finalu u Kijevu pred 70 tisuća vatrenih gledatelja pobijedili Liverpool 3-1 i treći put zaredom osvojili Ligu prvaka! Bila je ovo nevjerojatno uzbudljiva utakmica puna šokova, nevjerojatnih golova i uzbuđenja nakon koje je Zinedine Zidane izašao kao pobjednik. Čovjek je treći put u nizu osvojio Ligu prvaka i postao prva osoba u povijesti koja je to uspjela.

Sve je krenulo izvedbom 2Cellos u uvodnom programu. Naši violončelisti izveli su himnu Lige prvaka i napravili sjajnu uvertiru u utakmicu koja će se kroz dogledno vrijeme smatrati nogometnim klasikom.

2Cellosi otvorili spektakl! 'Ovo nam je najveći uspjeh karijere'
2Cellosi otvorili spektakl! 'Ovo nam je najveći uspjeh karijere'

Liverpool je sjajno krenuo u utakmicu. Stroj Jurgena Kloppa pritiskao je prvih 20 minuta i igrao sjajan nogomet. Napadački trojac Reala nismo ni vidjeli, sav fokus bio je na Ramosu, Varaneu i Navasu u obrani. No, jedan trenutak u utakmici predodredio je tijek - najbolji igrač svijeta ove godine Mohamed Salah napustio je travnjak zbog ozljede ramena.

Koban je bio duel sa Sergijem Ramosom nekoliko trenutaka ranije nakon kojeg je Egipćanin pao na tlo i nezgodno udario ramenom. Kasnije se pridigao, nastavio, ali na koncu bol je bila prejaka. U suzama je napustio travnjak. Prema najnovijim informacijama Salah će propustiti Svjetsko prvenstvo.

Champions League Final - Real Madrid v Liverpool Champions League Final - Real Madrid v Liverpool

Samo šest minuta kasnije ozlijedio se i Dani Carvajal. Nakon duela s Robertsonom poslije kojeg mu je mladi Englez nagazio na gležanj, Carvajal je zatražio zamjenu i izašao iz igre u suzama.

U drugom poluvremenu gledali smo zaista spektakularan susret. Benzema je doveo Real u vodstvo u 51. minuti nakon nevjerojatne pogreške Kariusa, a samo četiri minute kasnije Mane je zabio na asistenciju Lovrena. Igralo se u visokom tempu, Real je bio bolja momčad, a što reći kada je u 64. minuti Gareth Bale, koji je ušao tri minute ranije, nevjerojatno škaricama pogodio za vodstvo. To je gol koji vrijedi izdvojiti i pogledati mali milijun puta. Nevjerojatno.

Velšanin je do kraja susreta uspio zabiti još jednom i tako je postao prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je zabio dva gola u finalu kao zamjena.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu i bio sjajan kao i obično, Dejan Lovren bio je dobar danas i nije mogao ništa ni kod jednog gola dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru. Hrvatska je tako i šestu godinu zaredom dobila osvajača Lige prvaka, tradicija koju je započeo Mario Mandžukić 2013. godine.

Zinedine Zidane ovom pobjedom ušao je u povijest kao jedini trener koji je tri puta zaredom osvajao Ligu prvaka. I tko god da je do sada sumnjao u njega, nakon večerašnje bitke ne bi trebalo biti sumnje. Zidane je u osam dosadašnjih finalnih utakmica pobijedio u svih osam!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 730
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog