Obavijesti

Sport

Komentari 10

Miura igra i s 44! 'Iz Hrvatske sam izašao kao bolji čovjek'

Miura igra i s 44! 'Iz Hrvatske sam izašao kao bolji čovjek'
3

Hrvatska mi je promijenila život. Pa, kod vas sam učio piti kavu s kolegama! To nikad prije nisam radio, smatrao sam to gubljenjem vremena, kaže neuništivi Miura

VIDEO

Kako se ne bih sjećao Miure. Jednom smo došli na utakmicu u Japan. Na stadionu je bilo 50.000 ljudi, a njih 30.000 imalo je njegove dresove. Mislim da još igra? Ili ne? Pa ima više od 40 godina, prisjetio se Kruno Jurčić, bivši Japančev suigrač u “modrom” dresu. O, da, još igra. U Yokohami.

- Nogomet je moj život. Cijeli sam život pazio na prehranu, zdravo sam živio i to je recept moje dugotrajnosti - izjavio je Miura.

Prosinečki i Jurić su mi u Zagrebu olakšali život, bilo mi je lijepo

U Croatiju je stigao 1999. godine. Odigrao je sezonu i otišao. 

- Nikad neću zaboravit taj period. Hrvatska mi je promijenila život. Pa, kod vas sam učio piti kavu s kolegama! To nikad prije nisam radio, smatrao sam to gubljenjem vremena. No dinamovci su me naučili da je druženje sa suigračima i prijateljima nakon utakmica nešto što se mora - kaže Miura.

Prije dolaska u Hrvatsku, kažu Miurini sunarodnjaci, bio je dosta arogantan, sve mu je smetalo.

- Iz Hrvatske sam otišao kao potpuno nov čovjek. Bio sam puno opušteniji, naučio sam više cijeniti kolege, ponuditi im poneki savjet, bio bolji.

Iako je bio napadač, u Croatiji nije zabio niti jedan gol.

- Sjećam se da su mi suigrači dopustili da pucam penal. Namjestio sam loptu, a iza gola je doletjelo pedesetak japanskih novinara. Noge su mi se odmah odsjekle. Pogađate, promašio sam - kaže Miura. 

U dobrim odnosima ostao je s Goranom Jurićem i Robertom Prosinečkim.

- Baš sam nedavno u jednom japanskom časopisu napisao pismo Juriću i Prosinečkom. Pismo prijatelja prijatelju. Zahvalio sam im na svemu. Puno su mi pomogli i olakšali život u Zagrebu, a bilo mi je stvarno lijepo - ispričao je Miura, koji još uvijek aktivno igra nogomet.

- Da, iako su mi 44 godine. Igram za drugoligaš Yokohamu. Nedavno sam igrao za selekciju japanske lige protiv reprezentacije. Čak sam zabio gol - otkrio nam je Miura.

Prva velika japanska zvijezda

Kazuyoshi Mirua s 15 godina otišao je u Brazil jer je tamo želio trenirati i igrati nogomet. U karijeri je promijenio 16 klubova, a u Croatiju ga je doveo Zlatko Canjuga. 

“Nije moj Japanac Inoha za splitski mentalitet”

Ako dođe u Hajduk, Inoha bi trebao zarađivati 400.000 na godinu. Tako barem tvrde Japanci. Jer ako trenutačno zarađuje 260.000 eura, odlazak na drugi kraj svijeta dolazi u obzir samo uz nadoplatu.

- Teško će se on snaći u Splitu. Gledajte, kao i svi Japanci, on je jako sramežljiv. Drugo, ne zna jezik. I treće, najvažnije, sumnjam da će mu odgovarati splitski mentalitet - kaže Yasuyuki Nagatsuka, japanski novinar koji živi u Hrvatskoj od 1997. godine.

U Hajduku su računali da bi njegovim dolaskom prodali dres više, navukli sponzora.

- Ma kakvi. Nije on popularan. Teško da bi netko od Japanaca kupio njegov dres. Kod nas defanzivci nikad nisu bili zvijezde. Ma, nitko u Japanu ne zna ni tko je Balakov - kaže Nagatsuka.

U reprezentaciji je igrao na mjestu stopera i beka. 

- Polivalentan je, ali niti na jednoj poziciji nije ekstra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom