Obavijesti

Sport

Komentari 8

Mlada, ali dominantna: Mikaela Shiffrin obranila svjetsku titulu

Mlada, ali dominantna: Mikaela Shiffrin obranila svjetsku titulu
1

Drugo zlato na svjetskim prvenstvima osvojila je Mikaela Shiffrin, svjetsko skijaško čudo iz Amerike. U slalomu je vodila nakon prve vožnje i dramatično obranila zlato

VIDEO

Prije dvije godine u Schladmingu je uzela svjetski naslov u slalomu i o njoj se pisalo o senzaciji. No ona to odavno nije, ona je konstanta u svjetskom skijanju, pogotovo u tehničkim disciplinama. Mikaela Shiffrin s 19 je godina obranila naslov svjetske prvakinje u slalomu u Beaver Creeku u vrlo dramatičnoj završnici.

Nakon što je imala četiri desetinke prednosti pred "vječnom drugom" Fridom Hansdotter, Amerikanka je do prvog prolaza izgubila sve i pala u zaostatak, baš kao i nakon drugog prolaza, ali u završnom dijelu staze izvukla je maksimum i u cilj ušla s 34 stotinke bržim vremenom od Šveđanke.

- Iskoristila sam svaki atom svoje snage i trudila se da ne prospem sve. Pokušala sam dati sve i paziti da ne izletim, uvjeti su bili dobri - rekla je nakon utrke Mikaela koja je priznala kako je u iščekivanju nastupa drijemala ležeći u snijegu.

Iako je još tinejdžerka, Shiffrin u vitrinama ima olimpijsko slalomsko zlato iz Sočija, dva Mala kristalna globusa u Svjetskom kupu u toj disciplini, a sada je kolekciji dodala i drugo zlato sa svjetskih prvenstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Broncu je zgrabila Čehinja Šarka Strachová sa 77 stotinki zaostatka, a najbrža u drugoj vožnji, Slovakinja Veronika Velez Zuzulová, s desetog je napredovala do četvrtog mjesta.

Leona Popović sa startnim brojem 40 bila je 37. u prvoj vožnji s nešto više od pola sekunde zaostatka do najboljih 30, a Sofija Novoselić još dvije sekunde sporija za 45. mjesto. Zahvaljujući velikom broju izlijetanja u drugoj vožnji (čak deset) Leona je na kraju sa 6,25 sekundi zaostatka završila na vrlo dobrom 27. mjestu, a Sofija je bila 33. (+8,44) od 48 skijašica koje su završile utrku.

U nedjelju se od 18:15 vozi posljednja utrka SP-a, muški slalom. Druga je vožnja u 22:15 (HRT 2).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov