Sport

Komentari 2

Mlada atletičarka sa slavonskih ravnica okitila se zlatom: Prije trke volim jesti slaninu i ajvar

Mlada atletičarka sa slavonskih ravnica okitila se zlatom: Prije trke volim jesti slaninu i ajvar

Neočekivano zlato za mene, ali možda je trener ipak očekiva. Pojela sam protivnice. Ne mogu biti zadovoljnija - rekla je Mia nakon pobjede na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Slovačkoj

Na Europskom olimpijskom festivalu mladih u slovačkoj Banskoj Bistrici, mlada i perspektivna atletičarka sa slavonskih ravnica Mia Wild (16) pomela je konkurenciju i okitila se zlatnim odličjem. 

Osječanka ne prestaje nizati uspjehe, a nakon kvalifikacija koje su je odvele direktno u finale discipline 100 metara s preponama (14,12), u finalnoj utrci istrčala je osobni rekord (13,46) koji je bio nedostižan za ostale natjecateljice. 

Mia je imala slabiji rezultat u kvalifikacijama te je praktički u zadnjim metrima osigurala finale gdje je iznenadila sve prisutne . Briljantno je istrčala u finalu te između ostalog svladala atletičarku koja je bila treća na prvenstvu Europe. 

- Neočekivano zlato za mene, ali možda je trener ipak očekivao. 'Pojela' sam protivnice. Ne mogu biti zadovoljnija - rekla je Mia nakon pobjede. 

Miju trenira Saša Šešum u Atletskom klubu  'Slavonija žito' koji svake godine bilježi značajne međunarodne uspjehe, kao i pozive u Hrvatsku atletsku reprezentaciju.

Mia je višestruka kadetska prvakinja Hrvatske i vlasnica nekoliko kadetskih i mlađekadetskih rekorda Hrvatske, a atletiku je počela trenirati 2013. godine na nagovor majke. 

Prethodno je trenirala nekoliko drugih sportova, ali u ničemu se nije pretjerano dugo zadržala. 

- Uvijek imam tremu na svakom natjecanju, a večer prije volim pojesti slanine i ajvara - rekla je u jednom intervjuu za Atletiku plus. 

Najčitaniji članci