Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mlada zvijezda moćne 'furije' na utakmice dolazi taksijem

Mlada zvijezda moćne 'furije' na utakmice dolazi taksijem

Sretan sam što me uspoređuju s Iniestom jer je on veliki igrač i osoba, ali ja moram biti Pedri i imati vlastitu karijeru, rekao je mladi Španjolac koji još uvijek nije položio vozački ispit

Španjolski reprezentativac Pedro Gonzalez (18) jedan je od najmlađih igrača koji su nastupili na Europskom prvenstvu, a zbog svojih nastupa mnogi ga uspoređuju s nogometnim genijem Iniestom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićeva majstorija protiv Škotske

Pokretanje videa ...

Modrićeva majstorija protiv Škotske 01:19

- Sretan sam što me uspoređuju s Iniestom jer je on veliki igrač i osoba, ali ja moram biti Pedri i imati vlastitu karijeru - poručio je Španjolac.

Pedri je u velikoj pobjedi Španjolske nad Slovačkom (5-0) imao čak tri predasistencije, a nešto slično je pokazao i u osmini finala protiv Hrvatske. 

Od tuge do ekstaze: Navijača Švicarske vode na četvrtfinale
Od tuge do ekstaze: Navijača Švicarske vode na četvrtfinale

Mladom veznjaku trebalo je nekoliko minuta da se oporavi zbog velike pogreške golmana Unaija Simona nakon što mu je dodao loptu s pedesetak metara. Bio je to autogol koji je u konačnici pripisan upravo Pedriju, ali Španjolac je sve to nadoknadio u drugom poluvremenu.

- Miran sam, znam da imam dosta prostora kako bi napredovao što i trebam napraviti. Pokušavam učiti od veterana u reprezentaciji i Barceloni -  govori Pedri koji postaje jedan od glavnih kreatora Španjolske ispred Sergija Busquetsa i Kokea.
Njemački reprezentativac Toni Kroos (98) jedini je koji je imao više dodavanja od mladog Španjolca (97).

- Cilj mi je misliti o igri, tražiti slobodnog čovjeka kako bi lopta išla naprijed. Ako 'slomite' linije, onda momčad ide naprijed - objasnio je Pedri. 

S obzirom na to da ima 18 godina, Pedri još uvijek nije položio vozački ispit pa na utakmice dolazi taxijem. 

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Pedri je sa samo 16 godina zaigrao za prvu momčad Las Palmasa, a prošle sezone Ronald Koeman koristio ga je u 50 utakmica. 
Alvaro Morata, jedan od strijelaca na utakmici protiv Hrvatske u osmini finala, smatra da je Pedri ponizan i predan onome što radi. 

- Kad smo bili u avionu rekao sam mu da ima priliku igrati na Euru prije nego što je naučio voziti, a igra kao da ima 40-ak godina. Nema sumnje da će postati jedan od najboljih u povijesti Španjolske - rekao je Morata za Pedrija. 

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Sljedeći korak na putu do finala za Pedrija i Španjolce je reprezentacija Švicarske koja je u ruletu penala s Eura izbacila aktualne svjetske prvake. Utakmica između Francuske i Švicarske igra se večeras od 18 sati u Rusiji.