Sport

Komentari 3

Mlada zvijezda moćne 'furije' na utakmice dolazi taksijem

Mlada zvijezda moćne 'furije' na utakmice dolazi taksijem

Sretan sam što me uspoređuju s Iniestom jer je on veliki igrač i osoba, ali ja moram biti Pedri i imati vlastitu karijeru, rekao je mladi Španjolac koji još uvijek nije položio vozački ispit

Španjolski reprezentativac Pedro Gonzalez (18) jedan je od najmlađih igrača koji su nastupili na Europskom prvenstvu, a zbog svojih nastupa mnogi ga uspoređuju s nogometnim genijem Iniestom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićeva majstorija protiv Škotske

- Sretan sam što me uspoređuju s Iniestom jer je on veliki igrač i osoba, ali ja moram biti Pedri i imati vlastitu karijeru - poručio je Španjolac.

Pedri je u velikoj pobjedi Španjolske nad Slovačkom (5-0) imao čak tri predasistencije, a nešto slično je pokazao i u osmini finala protiv Hrvatske. 

Mladom veznjaku trebalo je nekoliko minuta da se oporavi zbog velike pogreške golmana Unaija Simona nakon što mu je dodao loptu s pedesetak metara. Bio je to autogol koji je u konačnici pripisan upravo Pedriju, ali Španjolac je sve to nadoknadio u drugom poluvremenu.

- Miran sam, znam da imam dosta prostora kako bi napredovao što i trebam napraviti. Pokušavam učiti od veterana u reprezentaciji i Barceloni -  govori Pedri koji postaje jedan od glavnih kreatora Španjolske ispred Sergija Busquetsa i Kokea.
Njemački reprezentativac Toni Kroos (98) jedini je koji je imao više dodavanja od mladog Španjolca (97).

- Cilj mi je misliti o igri, tražiti slobodnog čovjeka kako bi lopta išla naprijed. Ako 'slomite' linije, onda momčad ide naprijed - objasnio je Pedri. 

S obzirom na to da ima 18 godina, Pedri još uvijek nije položio vozački ispit pa na utakmice dolazi taxijem. 

Pedri je sa samo 16 godina zaigrao za prvu momčad Las Palmasa, a prošle sezone Ronald Koeman koristio ga je u 50 utakmica. 
Alvaro Morata, jedan od strijelaca na utakmici protiv Hrvatske u osmini finala, smatra da je Pedri ponizan i predan onome što radi. 

- Kad smo bili u avionu rekao sam mu da ima priliku igrati na Euru prije nego što je naučio voziti, a igra kao da ima 40-ak godina. Nema sumnje da će postati jedan od najboljih u povijesti Španjolske - rekao je Morata za Pedrija. 

Sljedeći korak na putu do finala za Pedrija i Španjolce je reprezentacija Švicarske koja je u ruletu penala s Eura izbacila aktualne svjetske prvake. Utakmica između Francuske i Švicarske igra se večeras od 18 sati u Rusiji. 

Najčitaniji članci