Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mlade Hrvate čeka Španjolska nakon vrlo neugodnog poraza

Mlade Hrvate čeka Španjolska nakon vrlo neugodnog poraza
1

Hrvati i Španjolci su 'kiksali' te se sada nalaze u teškoj situaciji. Puno ih sličnosti povezuje, a današnja utakmica pokazat će tko se bolje oporavio od "koraka natrag"

VIDEO

Hrvatska je jučer napravila veliki kiks. Reprezentacija koja je došla po medalju izgubila je i drugu bitnu utakmicu na turniru i sada se nalazi u vrlo teškoj situaciji. Protiv Latvije je podbacio segment igre u kojem smo dosada bili odlični, a to je skok. Premda je izbornik Nazor naglašavao prije turnira da bi mogli imati problema jer nemamo klasičnu peticu, dosada smo to odlično rješavali, ali protiv Latvijskih tornjeva nije išlo. 212 cm visoki Pasecniks i 215 cm visoki Porzingis napravili su ogroman nered u našem reketu i omogućili Latviji čak 18 skokova više što je na kraju prevagnulo.

Drugi veliki problem bio je neigranje Mazalina kojemu gležanj očito nije bio na 100% i Nazor ga nije htio riskirati. Kako je sam izbornik rekao, od danas bi Mazalin trebao biti u punom pogonu, pa tako i u sastavu što je svakako dobra vijest. Bez Mazalina je vanjska linija djelovala jako loše i da nije bilo odlične igre centara Arapovića i Žganeca vjerojatno bi poraz bio još izraženiji. Dovoljno je reći da smo zabili samo tri trice iz čak 17 pokušaja da bi se vidjela napadačka nemoć.

Sada je Hrvatska pritisnuta leđima uza zid i jasno je da će za ostvarenje cilja a to je medalja, trebati i dosta sreće, ali svakako i puno bolja igra negoli je bila dosada.Protivnik je dobro poznat i iznimno jak, stoga će ovo biti i najzanimljiviji susret dana. Španjolska je osim toga baš kao i Hrvatska jučer teško podbacila, pa je i to zajedničko ovim reprezentacijama.

Furija je jučer protiv Engleske odigrala kriminalno drugo poluvrijeme, a posebno produžetak u kojem su ih Englezi pregazili i šokirali sve na turniru. A sve je lijepo krenulo za Španjolsku koja je serijom 10:0 zaključila poluvrijeme, da bi u drugom dijelu otišla na dvoznamenkastu razliku i činilo se da im pobjeda nikako ne može izmaknuti iz ruke. No "dogodio" im se Luke Nelson koji ih je zatrpao s 29 poena i kako se razlika počela topiti panika je rasla.

- Ne znam što reći nakon ovakvog šokantnog poraza. Znali smo da su Englezi dobri, što su i potvrdili, ali mi svejedno nismo smjeli ovako izgubiti utakmicu. Imali smo igru i rezultat i ovo opuštanje nas je jako skupo koštalo. Sada se moramo izvlačiti protiv puno težih protivnika - kazao je španjolski izbornik Cuspinera.

Bio je pritom potpuno u pravu jer s Turskom i Hrvatskom će mu biti nekoliko puta teže nego protiv Engleza. Jučer je ponovo podbacio kapetan Sans sa šutom 2/11 i dok on ovako igra Španjolska je nemoćna u napadu. Pritom je, s izuzetkom Martina, ostatak momčadi tricu šutirao 1/20, a tako se ne može nikoga pobijediti.

Puno je sličnosti u ove dvije momčadi, od činjenice da su osvajali medalje na svim natjecanjima ove generacije, do činjenice da su potpuno podbacili na ovom turniru. Naravno, ima se još puno za igrati no ovo što smo dosada vidjeli od ove dvije reprezentacije nikako nije dovoljno.

Danas ćemo gledati obračun dvije ponajbolje obrambene momčadi Europe i u utakmici ovakvog uloga sigurno će biti jako tvrdo. Uz pretpostavku da će Mazalin biti spreman, Hrvatska bi napadački mogla nešto bolje izgledati, dok će Španjolci i dalje čekati da proradi Sans. Ulog je ogroman, prilike za popravni gotovo da  nema i ovo će biti utakmica na nož i kao takvu treba ju gledati u "underu" poena.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz