Sport

Komentari 6

Mladi rukometaši izgubili su od Nijemaca, u polufinalu će igrati protiv Slovenije u Varaždinu

Mladi rukometaši izgubili su od Nijemaca, u polufinalu će igrati protiv Slovenije u Varaždinu

Naši mladi rukometaši izgubili 26-23 (13-10) u posljednjem susretu druge skupine na Euru od Njemačke, idu u polufinale kao drugoplasirani te ih tamo čeka reprezentacija Slovenije koja je bila prva u svojoj skupini

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 19 godina doživjela je prvi poraz u svom petom nastupu na Europskom prvenstvu kojem su domaćini Koprivnica i Varaždin, a bolji od hrvatskih rukometaša bili su njihovi vršnjaci iz Njemačke koji su slavilli sa 26-23 (13-10) u dvorani Fran Galović u Koprivnici. 

Hrvatska se kao drugoplasirana reprezentacija skupine II plasirala u polufinale u kojem će joj u petak suparnik biti reprezentacija Slovenije, pobjednik skupine I. Njemačka je pobjedom nad Hrvatskom osvojila prvo mjesto u skupini II te će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine I, a to je Španjolska.

Njemačka je cijelim tijekom utakmice u Koprivnici bila u vodstvu, nakon što je otvorila dvoboj sa 4-0. Hrvatska je samo jednom uspjela izjednačiti početkom drugog poluvremena (14-14), ali izabranici Kreše Ivankovića nisu imali snage za preokret.

Patrik Hršak je s devet pogodaka predvodio strijelce Hrvatske. Ivan Barbić je postigao četiri, a Jakov Dujić i Mario Zakić po tri. Nijemce je sa šest pogodaka predvodio Nico Schottle, a četiri gola postigao je Stephan Seitz. U drugoj utakmici skupine II Portugal je pobijedio Dansku s 31-27. Njemačka je završila natjecanje s pet bodova, Hrvatska je osvojila četiri, Portugal dva, a Danska jedan.

U skupini I Slovenija je bila prva s pet bodova, Španjolska ih je sakupila četiri, Švedska tri, a Island je ostao bez bodova. Završni dio Europskog prvenstva za igrače do 19 godina bit će odigran u Varaždinu. Polufinala su na rasporedu u petak, u terminima od 17.30 te od 20 sati.