Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mladom golmanu je bolje, a s obitelji kontaktirao mimikom

Mladom golmanu je bolje, a s obitelji kontaktirao mimikom
2

Karla Sokača (18), stradalog u nesreći u Križevcima, liječnici su probudili iz kome. Više nije u životnoj opasnosti. Još ne može micati nogama i čeka ga nova operacija

VIDEO

Optimistične vijesti stižu iz Klinike za traumatologiju gdje je operiran Karlo Sokač (18) koji je 10 minuta prije Nove godine teško stradao u prometnoj nesreći u Križevcima. Nakon dva dana, Karla su probudili iz inducirane kome te je s roditeljima kontaktirao mimikom, jer još ima smetnji pri govoru, potvrdio nam je mladićev otac Davor, koji s obitelji gotovo dežura u zagrebačkoj Klinici. Iako su se pojavile informacije po kojima Karlo može micati nogama, to na žalost u ovom trenutku nije mogućem zbog čega mladića čeka još jedna operacija kojom bi se trebala vratiti i ta funkcija.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:59

- Hvala Bogu da više nije životno ugrožen – kazao nam je vedrijim tonom nego ranijih dana mladićev otac. Karlo je velika golmanska nada zagrebačkog Dinama, koji je na posudbi u križevačkom trećeligašu Radniku. To nam je potvrdio i mladićev otac koji je, kako kaže, sretan što je Karlo na vrijeme stigao u Kliniku za traumatologiju, jer su mu unatoč teškom stanju spasili život.

- Doista se radi o vrhunskim liječnicima Klinike koja nosi epitet jedne od vodećih kad su u pitanju tako teške ozljede – mišljenja je Sokač stariji.

Tata mladog golmana: Karlo se probudio iz kome! Nije ugrožen
Tata mladog golmana: Karlo se probudio iz kome! Nije ugrožen

Podsjećamo, 18-godišnji Karlo stradao je deset minuta prije ponoći na Staru godinu dok se vozio u BMW-u bjelovarskih registracija kojim je upravljao godinu dana stariji mladić, koji nema položen ispit. Uz njega, kao suvozač se nalazio njegov 19-godišnji vršnjak, koji je i dao ključ automobila vozaču, kojemu je sjeo s desne strane. Iako se desna strana, posebice, na zadnjem sjedalu smatra najsigurnijom, nesreća koja se dogodila na samom izlasku iz desnog zavoja, u Poljani Križevačkoj, kad je neiskusan vozač koji je upravljao automobilom 19–godišnjeg suvozača izgubio kontrolu te prešao na suprotnu stranu i izletio s ceste. 

Nakon izlijetanja u lijevi putni jarak, desnom stranom BMW je udario u betonski stup i Karlo koji se nalazio na desnoj strani iza suvozača je teško ozlijeđen. Godinu dana stariji suvozač koji je dao prijatelju automobil na upravljanje je lakše ozlijeđen, a vozač je prošao bez ozljeda. Nije bio pod utjecajem alkohola, ali je dao krv i urin radi analize na opijate. Nakon nesreće, mladi sportaš, prevezen je u koprivničku Opću bolnicu, odakle su ga odmah transportirali u bolnicu u Zagrebu.

 Kako nam je kazao Karlov trener, Stevo Brujić, mladića uz sve odlike koje golmani moraju imati krasi i izuzetna hrabrost. Ta njegova hrabrost je nada da će opet stati između vratnica na nogometnom travnjaku gdje se i najbolje osjećao. Vozač je nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu gdje će čekati poziv Općinskog državnog odvjetništva iz Bjelovara, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu