Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mladost propustila priliku za senzaciju protiv jakih Talijana

Mladost propustila priliku za senzaciju protiv jakih Talijana

Čak nam je dalo dodatnu energiju to što nije bilo Grozera na terenu, ali unatoč tome smo stegnuto ušli u prvi set. Neću reći uplašeno, ali s velikim respektom prema poznatom suparniku, rekao je korektor Mladosti Buša

VIDEO

Odbojkaši Mladosti u prvoj su utakmici 16-ine finala CEV kupa u svom Domu odbojke uz sjajan otpor izgubili od jakog talijanskog sastava Vero Volley iz Monze 1-3 (16-25, 25-18, 24-26, 22-25).

Bile je to jedna prava, kvalitetna utakmica na koju je domaćin ipak malo zakasnio doći. U prvom setu mladostaši su izgledali previše impresionirani momčadi koja im je stajala s druge strane mreže, momčadi sa samo dva Talijana u postavi, srednjim blokerom i kapetanom Berettom i liberom Federicijem. Ostatak su činili Hrvat Mitrašinović kao korektor jer Nijemca Grozera nije bilo u sastavu, iako je doputovao s momčadi, Bugarin Grozdanov srednjak, primači-pucači Čeh Džavornokov i Bjelorus Daviskiba. I baš se Mitrašinović, dojučerašnji mladostaš, "napalio" na svoju bivšu momčad želeći pokazati, baš kako je i najavio, da je postao bolji igrač. Talijani su imali i 23-13 za konačnih 25-16.

Malo uljuljkani u taj prvi set, valjda, olako ulaze u drugi, a Mladost konačno stiže na meč, što se ponajviše vidjelo u bloku te agresivnijem servisu. Zapravo, na isti način kako je Monza deklasirala Mladost u prvom, tako su im oni uzvratili u drugom setu. Imali su domaći vodstvo od 18-10 i 23-15, do konačnih 25-18.

Brazilac Stipe u Zagrebu: Dali su mi taj nadimak, ali ne znam što znači. Rijetki su uvjeti kao ovdje
Brazilac Stipe u Zagrebu: Dali su mi taj nadimak, ali ne znam što znači. Rijetki su uvjeti kao ovdje

Treći je set bio "vaga", Mladost je povela, no prvi do osjetnije prednosti stižu gosti pa trener Gačič traži minutu odmora kod 6-9. Mladost polako uspostavlja svoju igru i dolazi do egala 14-14, a cijenu toga plaća Mitrašinović kojega gostujući trener Eccheli mijenja Bugarom Karjaginom. Mladost je vodila 23-20, no Brazilca Silvu Talijani su tri puta zaredom blokirali, Zeljković je prošao za egal 24-24, ali iskustvo jer ipak na strani gostiju koji uzimaju taj set s 26-24.

Zato je u četvrtom Mladost malo mentalno pala, pa je kod 1-4 trener Gačič pozvao "time out". Sredinom seta vratila se boja u lice domaćinu, pa su priprijetili kod 21-23 i 22-24, ali Monza je preiskusna momčad da to ne bi iskoristila.

Nakon utakmice je korektor Mladosti Boris Buša, koji je napravio 12 poena, rekao:

- Znali smo da će biti jako teška utakmica, Monza je godinama u vrhu talijanske odbojke. Čak nam je dalo dodatnu energiju to što nije bilo Grozera na terenu, ali unatoč tome smo stegnuto ušli u prvi set. Neću reći uplašeno, ali s velikim respektom prema poznatom suparniku. To je utakmica kakvu nismo navikli igrati, to je najjači suparnik ove sezone. Ali, kada smo malo došli sebi, odradili smo dobar drugi i jako dobar treći set, i šteta što nije otišao u našu korist jer bi onda bio potpuno drugačiji rezultat. Ali, nećemo se predavati ni u uzvratu za tjedan dana u Monzi, borit ćemo se i tamo.

Uzvrat u Monzi igrat će se za osam dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu