Obavijesti

Sport

Komentari 21

MMA svijet ostao bez legende: Preminuo je Kimbo Slice (42)

MMA svijet ostao bez legende: Preminuo je Kimbo Slice (42)
4

Kevin Ferguson, poznatiji pod imenom Kimbo Slice, preminuo je u Floridi. Bio je jedan od najpopularnijih MMA boraca svih vremena, legendarni udarač

VIDEO

Bio je pionir slobodne borbe, jedan od najvećih MMA boraca svih vremena.

Kevin Ferguson, poznatiji pod imenom Kimbo Slice, preminuo je u Floridi, u blizini svog doma, javljaju američki mediji.

Imao je 42 godine, a još nije objavljen uzrok smrti.

- UFC tuguje zbog odlaska velikog borca. Bio je pravi profesionalac, a svijet će ga pamtiti po posebnom stilu borbe i osebujnom izgledu - objavio je UFC, u kojem je Slice odradio šest borbi, četiri pobjede i dva poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbacivač, nogometaš, boksač...

Kimbo Slice bio je pravi ulični borac.

Bavio se i američkim nogometom, a radio je i kao izbacivač.

Planetarnu slavu dosegao je 2003. godine, nakon što su u javnost izašle video snimke brutalnih uličnih borbi nakon kojih bi Kimbo obično ostao na nogama, a ispred njega, u ležećem položaju bio bi sirotan kojeg je upravo nokautirao.

Pokušao je i s boksom. Prvi meč odradio je 2011. godine pobijedivši Jamesa Wadea. Rušio je još trojicu nakon toga, ali to mu očito nije bio neki izazov pa se prebacio u profesionalne hrvače. Istovremeno je trenirao MMA i čekao novu šansu.

Kimbo je nastupio u UFC-u i Bellatoru. Posljednju borbu imao je upravo u Bellatoru u veljači 2016. godine protiv Dhaffira Harrisa, poznatijeg pod imenom Dada 5000. 

S njim je imao okršaje i ranije, u uličnim borbama, a Kimbo ga je pobijedio tehničkim nokautom što je bio njegov povratak u MMA nakon pet godina. No kasnije je ta pobjeda poništena jer je otkriveno kako je Kimbo bio na steroidima.

- Šokirani smo. Bio je jedan od najpopularnijih MMA boraca svih vremena. Kimbo je bio prava karizma, izvan kaveza bio je tako dobar, pristupačan... Obožavao je svoju obitelj. Teško nam je pao njegov odlazak - rekao je direktor Bellatora Scott Coker.

Iako je imao što za ponuditi u kavezu, Kimbo Slice nikad se nije previše hvalio niti uzdizao. Bio je svjestan da još mora puno učiti.

- Dečki koji drže titule u srednjoj i teškoj kategoriji, oni su sjajni. Ja samo uživam što sam među njima. Borim se i pridonosim sportu. To je ono što želim raditi. Titule me ne zanimaju - rekao je Kimbo 2010., uoči svoje druge borbe u UFC-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu