Obavijesti

Sport

Komentari 32

Moćni srpski menadžer prijeti hrvatskim klubovima: Odete li iz ABA lige, povući ću igrače

Moćni srpski menadžer prijeti hrvatskim klubovima: Odete li iz ABA lige, povući ću igrače

Hrvatski košarkaški savez potiče klubove da se okrenu natjecanjima pod ingerencijom Fibe i napuste ABA ligu, a Miško Ražnatović tvrdi da njegovi puleni, među kojima su brojni Hrvati, neće igrati ta natjecanja

VIDEO

Dok Hrvatski košarkaški savez čeka klubove da se izjasne žele li od iduće sezone igrati ABA ligu ili u natjecanjima koje je priznala Fiba poput Lige prvaka, Europskog kupa i regionalnog natjecanja Alpe Adria kup, jedan od najmoćnijih europskih košarkaških menadžera poslao je znakovitu poruku.

Pokretanje videa...

Cibona pjeva Dujmićev hit 01:08

Srbin Miodrag Miško Ražnatović (55) vodi brigu o karijerama poznatih hrvatskih košarkaša poput Lovre Gnjidića, Tonija Nakića i Danka Brankovića iz Cibone, Darka Baje i Luke Babića iz Splita. On je doveo i Ivicu Zupca iz Cibone u Megu.

"Potpuno je izvjesno da, ako hrvatske momčadi ne budu nastupali u ABA, nego u Alpe Adria ligi i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati! To je moja obaveza! Natječući se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasit će talent koji imaju", napisao je Ražnatović na Twitteru.

HKS kaže da želi omogućiti najvećem mogućem broju klubova sudjelovanje u međunarodnim natjecanjima, s ciljem da u perspektivi što više klubova, a time i igrača, bude međunarodno konkurentno. Pritom, tvrde u savezu, nemaju namjeru braniti igranje regionalne lige koja nije pod ingerencijom HKS-a.

- To ne znači da na ikoji način ukidamo postojeće stanje. Svi klubovi koji smatraju da su trenutačno u dobrom projektu, slobodni su nastaviti u regionalnoj ligi što savez nije nikada zabranjivao. S druge strane, savez mora otvarati nove projekte. Smatramo da su europska natjecanja izuzetno interesantna i želimo klubovima pomoći u uključivanju u Europu - rekao je povjerenik HT Premijer lige Dražen Orešković.

Zagreb: KK Cibona i KK Split sastali se u 4. kolo Lige za prvaka

- Što se tiče Alpe Adria kupa, naši klubovi nisu dominirali u prošloj sezoni, no tu sudjeluju zemlje Europske unije kojoj pripadamo, a mi želimo steći i jasnu sliku stanja konkurentnosti u europskim razmjerima i napredovati iskustvom. U konačnici, hrvatska će košarka u cijelosti profitirati. Zašto? Ako se pojedini klubovi odluče na ostanak u regionalnoj ligi, a drugi se odluče na europski iskorak, dobit ćemo moguće i šest klubova na međunarodnoj pozornici, što nam je i interes i promocija - dodao je.

Alpe Adria kup natjecanje je osnovano 2015. u kojem se natječu klubovi iz Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske, puno manje poznato od ABA lige koja je formirana prije 21 godinu. Kako god, klubovi imaju rok do petka da se izjasne kojim putem žele ići, a Ražnatovićeva poruka mogla bi ih ostaviti u jednosmjernoj ulici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...