Obavijesti

Sport

Komentari 29

Modra hobotnica: Sanjam pun Maksimir u posljednjem kolu...

Modra hobotnica: Sanjam pun Maksimir u posljednjem kolu...
1

Da nije Livaković branio Rijeci čuda u prvom dijelu, ‘modri’ nikad ne bi ni došli u poziciju da ih od poraza spasi Soudani. Od trećega golmana postao je reprezentativac

VIDEO

Soudanijev gol pokrio je puno toga. Dinamo na Rujevici, nema nikakve sumnje, nije pružio igru kakva se očekivala od prvaka u ključnoj utakmici sezone. Pozitivne ocjene u modroj momčadi zaslužili su tek, naravno, Soudani, Lešković, Pavičić i Livaković. Mladi vratar Dinama radio je “čuda” na vratima hrvatskog prvaka, u prvom dijelu spašavao svoju momčad u nekoliko navrata. Dominik Livaković zaustavljao je opasne pokušaje Gavranovića i Andrijaševića, dugo Dinamo držao “iznad vode”.

Bila je ovo još jedna reprezentativna partija 22-godišnjeg čuvara mreže, definitivno jednog od najboljih igrača velikog derbija. Ocjena - čista osmica! Ni u jednome mediju nije dobio manje od sedam i pol.

- Dojam je na kraju dobar. Soudani nas je na vrijeme izvukao svojom majstorijom, zato možemo biti sretni konačnih ishodom. Ali onda opet i nesretni jer ipak nismo stigli do željene pobjede - rekao nam je Dominik pa nastavio:

- Mi bismo pobjedom došli na bod Rijeci, a sad se i dalje moramo nadati njihovu kiksu prije zadnjeg kola. Volio bih da o prvaku odlučuje ta zadnja utakmica, da napunimo Maksimir do posljednjeg mjesta, pa da se Rijeci noge ‘odsjeku’ kad izađu na teren.

Vratar Dinama priznaje kako na Rujevici nikad nije lako igrati. Rijeka je bila bolja.

- Ma baš je teško igrati tu, svi smo se posklizavali. Ali, daj Bože, da su svi tereni u HNL-u ovako ravni, bez obzira na to što smo opet imali određenih poteškoća. Na teren se ipak ne smijemo vaditi.

Vi ste opet bili u sjajnoj formi, svojim obranama dugo spašavali svoju momčad...

- To je moj zadatak, radim sve u korist svoje momčadi. U proteklim kolima i nisam imao puno posla, sad ga je bilo puno više, a ja na to moram biti spreman.

Biste li prije utakmice pristali na remi?

- Ma nema šanse! Mi smo Dinamo i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. No kad pogledamo sve što se događalo u tih 90 minuta, moramo biti zadovoljni i tim bodom. Rijeka je bila bolja i imala više prigoda. Kako su oni mogli biti zadovoljni nakon posljednjeg remija u Maksimiru, tako mi sad moramo biti zadovoljni bodom s Rujevice.

Zašto Dinamo nije bio pravi?

- Uh, teško pitanje za mene, pa ja sam ipak samo golman. Ha, ha! Možda smo trebali biti čvršći na početku susreta, ranije napraviti neki jači faul, stvarno ne znam.

Tko je sad favorit u borbi za naslov prvaka?

- Sve je isto kao i prije derbija. Do kraja sezone ima još devet kola, puno je tu bodova u igri. U sličnoj sam situaciji bio i sa Zagrebom, svi su nas unaprijed otpisali za ispadanje u 2. ligi, a onda je o svemu odlučivalo zadnje kolo. To je nogomet, sve se može promijeniti. Sa Zagrebom smo bili u bezizlaznoj situaciji pa smo se skoro pasili, a ovo je ipak Dinamo. Siguran sam da i dalje možemo do naslova!

Koliko god dobro to za njega bilo, jer Livaković je ove sezone zbilja pokazao da je fantastičan talent, za Dinamo neće biti dobro bude li mu stalno golman najbolji igrač na terenu. Puno toga u Rijeci nije štimalo u igri “modrih”, posebno u prvom poluvremenu i čini nam se da su neki igrači blizu toga da izgube mjesto u početnih 11. Na jednoj strani Prskalo praktički ništa nije imao za obraniti osim tih škarica Soudanija - a njih ne bi branila dva golmana - dok je Livaković samo u prvom poluvremenu čudesno skinuo dvije-tri sjajne šanse Rijeke. Petev mora nešto mijenjati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom